Search
Generic filters
Exact matches only

Små frukostomeletter

0
Delningar
MAT

Små frukostomeletter

frukostomeletter

Jag har svart bälte i fin helgfrukost. Visst, det låter skrytigt men det är sant. Nu låter det kanske så jävla mysigt att jag fixar sånt där och sen sitter hela familjen ute i morgonsolen, äter frukostomeletter och ler mot varandra med bländvita tänder som i någon jävla Buffé-artikel och man vill bara kräkas på oss. Nej så är det dessvärre inte. Inte alls.

Jag älskar att laga god frukost men jag avskyr att äta frukost med folk. Jag tar mina frukostomeletter och sätter mig ensam med en bok, tidning eller telefonen och äter en underbar frukost utan en massa andra människor. Sen berättar jag för familjen att frukosten är klar. Jag är så pass knepig vad det gäller frukost att jag medvetet ligger kvar i sängen när vi har nattgäster för att slippa äta med alla. Alternativt ser jag till att gå upp före, men det kan vara lite vanskligt. Huxflux är alla där och ska äta frukost också och då blir det svårt att krånla sig ur utan att verka alltför knepig. Men jag måste bara säga att jag faktiskt inte är så konstig som jag verkar. Jag är riktigt social och trevlig. Faktiskt!

Nu lagar vi små frukostomeletter istället för att läsa om mina märkliga tillkortakommanden som människa. Det är väldigt bra om du har ett plättlagg till den här maten och medan du använder det så kan du tänka på och förundra över att det finns människor i det här landet som kallar vanliga tunna pannkakor för plättar och menar att uttrycket pannkaka gäller för tjockpannkaka. Man kan bli upprörd för mindre. De får det dessutom jävligt trassligt med plättlagg. Får du tillfälle så kan du daska i för en sån människa med en käpp eller liknande.

Mer frukost

Mia är också förbannat bra på lyxig frukost (och minst lika knäpp som mig också). Här har ni några fina frukostar från henne:

Loaded potato skins

Pocherat ägg med skaldjurshollandaise och ramslök

Enkel kinesisk omelett av ramslök

Ingredienser

2 portioner (barnen får inget)

Omelett

2 ägg
1 msk grädde
salt och svartpeppar
1 msk smör

Räkor

7-8 stora räkor (välj gärna MSC-märkta kungsräkor, och det funkar även med många skalade vanliga räkor)
1 msk curry (det ska vara svennecurry men det finns bättre sorter än den urlakade skiten du hittar i den vanliga kryddhyllan)
salt och svartpeppar
1 msk smör för stekning

Fräst vitlöksspenat

en rejäl bunt spenat, helst riktig men babyspenat funkar
2 vitlöksklyftor, tunt skivade
1 msk olivolja
salt

Gör så här

Omelett

 1. Blanda ingredienserna lite slarvigt med en gaffel.
 2. Hetta upp ett plättlag till strax under medeltemperatur. Smält smöret plättlagget och häll på lite omelettsmet i varje… hål? Utrymme?
 3. Sänk temperaturen lite och låt det bara stå där tills omeletten är koagulerad på ytan. Ställ av pannan från plattan.

Räkor

 1. Blanda räkorna med curry, salt och svartpeppar och låt dem stå ett litet tag.
 2. Hetta upp smör i en stekpanna. Det ska osa om den. Det är ett jävla tjafs om att smöret inte skall brännas i en stekpanna men i vissa fall är ju det gott. Här vill vi ha lite bränd smak.
 3. Kasta ner räkorna och fräs snabbt och skithett. Plocka upp dem.

Fräst vitlöksspenat

 1. Värm upp oljan i en panna på medeltemperatur.
 2. Kasta ner spenaten och vitlöken och låt stå tills det mjuknat och du känner dig lite olycklig för att det knappt är något kvar.
 3. Smaka av med salt.

Servering

 1. Brygg riktigt gott kaffe.
 2. Ställ fram plättlagget med omeletterna och lägg på spenatfräs och räkor.
 3. Ta hälften och gå iväg och sätt dig och ät ensam och ropa sedan på din partner och säg att frukosten är klar.