Search
Generic filters
Exact matches only

Jättegod musseldipp med dill och gräslök

0
Delningar
MAT

Jättegod musseldipp med dill och gräslök

Musseldipp är fantastiskt gott till chips och grönsaksstavar! Betydligt godare än det låter med en så blygsam ingrediens som burkmusslor. Dipp förresten, den här krämen är perfekt även på mackor eller i bakad potatis. Jag vet inte varför jag aldrig stött på det i Sverige, i USA är det ganska vanligt.

En trevlig variant är att använda rökta musslor istället för vanliga burkmusslor. Tänk på att de ofta ligger i olja bara. Låt i så fall oljan rinna av ordentligt och justera konsistensen med mjölk istället. Om du använder rökta musslor så passar det bra att ta i ännu lite mer dill, gräslök, senap och gärna även svarpeppar.

I natt är det förresten Super Bowl och musseldipp blir perfekt att mala i sig framför tv:n! Här finns en lista på en väldig massa andra goda rätter för soffhäng framför tv:n.

Ingredienser

200 g gräddig färskost
150 g musslor, burk fungerar utmärkt (Testa gärna rökta som variation!)
2-3 msk finhackad gräslök
3 msk finhackad dill
1 msk pressad citron
1 skvätt hot sauce, t ex Frank’s red hot eller tabasco
1 knapp tsk worchestershiresås
1/2 tsk senap, jag använde Slotts

Gör så här

  1. Låt färskosten stå framme ett tag så den blir lättare att röra. Låt musslorna rinna av men spara spadet.
  2. Mosa ihop musslor och färskost med en gaffel. Musslorna ska finfördelas men dippen ska inte bli helt slät.
  3. Mosa i smaksättningarna. Smaka av och justera efter smak. Mer av någonting? Citronen kan man förresten gärna ta halva mängden från början och sen smaka av hur mycket som behövs.
  4. Häll i lite av spadet för att justera till den konsistens du vill. Blir den för fast riskerar chipsen vara för klena för att skopa upp dippen med. Tänk på att dippen stelnar till lite i kylskåp också.
  5. Servera med chips och grönsaksstavar.


Här finns fler rätter med musslor.