Search
Generic filters
Exact matches only

Buffalo skins

0
Delningar
MAT

Buffalo skins

Buffalo skins är gott och enkelt att mumsa på till en öl eller tre. Smaksättningen är bara plockad rakt av från buffalo wings, amerikanska kycklingvingar på samma vis alltså, fast med bakade potatisskal istället. Planera för nåt att göra av innanmätet också för det känns så fånigt att bara slänga en massa god bakad potatis.

Vi har ett par till liknande potatisrätter på Feeders, loaded potato skins och loaded potato skins med ägg. Och så en drös andra rätter av liknanade karaktär i detta inlägg om Super Bowl, sånt man maler sig över en öl eller i tv-soffan.

Ingredienser

5-6 stora potatisar
2 msk vardera av smör och hot sauce, jag använde Frank’s
Eventuellt en skvätt lönnsirap
Eventuellt cayennepeppar
Blue cheese dressing från detta inlägg
2 stjälkar selleri, fintärnad

Gör så här

  1. Picka potatisarna och grädda ungefär en timme i 200 grader. Testa med en sticka att de är mjuka rakt igenom. Ta ut och låt svalna.
  2. Halvera eller kvarta potatisarna och gröp ur innanmätet med en sked. Det ska finnas ungefär en halv cm potatis kvar i skalen. (Missa inte att använda innanmätet till nånting! Mos, kroketter, skordalia, brödbak…)
  3. Pensla skalen runt om med en blandning av lika delar smält smör och hot sauce. Pudra över lite cayennepeppar också om du vill hetta till skalen ytterligare, och minska mängden hot sauce för mildare hetta bara. En liten skvätt lönnsirap i kan också vara gott.
  4. Grädda skalen med skinnsidan upp i 250 grader i ungefär en kvart. De ska bli lite knapriga men inte brännas.
  5. Servera med blue cheese dressing och finhackad selleri i skålar så att var och en kan lassa upp dressing och sen selleri i sina skal och sen äta direkt. Det går så klart att fylla skalen snyggt innan servering, men även om det blir snyggare så är det godare om dressingen får förbli kall och skalen varma.