Search
Generic filters
Exact matches only

Pheasant cocktail

1
Delningar
MAT

Pheasant cocktail

Jag styckade fasantuppar i veckan. Fjädrar och blod över hela jäkla… Egentligen var det så mycket lättare än man kan tro. Först plockar man fågeln ur skinnet. Man nästan bara lyfter den ur liksom en inverterad dunkudde, en påse med fjädrarna på utsidan. Sen ska man ta ur och hej och hå. Men mer om det vid annat tillfälle.

Men detta gjorde jag alltså utan nån vidare koll, styckningen. Bara mod och beslutsamhet! (Och avsaknad av alternativ.) Eller jag hade ju läst så klart eftersom nörd. Och sett annan fågel hanteras. Men det var väl ungefär det. Och så de uppspelta katterna som vädrade fågeljakt och tjatade om att få komma in medan jag höll på…. Man behöver lugna nerverna. In style. Med en Pheasant cocktail på bourbon, citron, fläderlikör och rabarberläsk.

Figgehn och Spindel är nyfikna på vad som doftar så spännande

Jag vill ha drinken frisk, iskall och med dimmig känsla så jag skakar med is och häller sen upp över mer is. Rabarberläsken jag valde, Cawston press rhubarb, är inte alls särskilt söt så den passar mig perfekt. Då finns utrymme för likör också utan att sötman blir jolmig och eländig, och utan att behöva kompensera med jättemycket citron.

Vad lyssnar man på medan man styckar fasan då? Jag började med John Prine men sen ökade intensiteten. Den här låten hade ju kunnat vara en samhällskommentar men det var mer en alllmän passande känsla, chaos osv. Men bortsett från fjädrar och elände så gick styckningen faktiskt förvånande jättebra. Skål för det!

Vår fasanmat finns på denna sida som fylls på efter hand.

Ingredienser

4 cl bourbon, Blanton’s gold edition
2 cl fläderlikör, S:t Germain
Rabarberläsk, Cawston press rhubarb
1 cl citronjuice
1 stänk Angostura bitter
En näve is

Gör så här

Häll bourbon, fläderlikör, citronjuice och ett stänk bitter i en shaker med en näve is. Skaka och sila upp över is i ett old fashined-glas. Häll på rabarberläsk efter smak.

Sug efter mer? Feeders har fler tips på goda sätt att bli full!