Search
Generic filters
Exact matches only

Thailändska fish cakes

0
Delningar
MAT

Thailändska fish cakes

fish cakes

Jag kan verkligen tycka att det är svårt att namnge recept. Å ena sidan så föredrar jag att använda svenska så långt det går, men å andra sidan så vill man ju också att maten ska ha en titel som folk faktiskt söker på. Klurigt. Thailändska fiskkakor kommer ingen googla så då får det bli ’fish cakes’ istället.

Thailändska fish cakes

Har du en lite stump lax i frysen? Kanske t o m två? Det här är utmärkt mat för sånt. Du behöver inte ens använda lax utan vilken fisk som helst funkar så kör på med det du har eller det du hittar billigt. I mitt fall blev det en lite frostskadad ändbit av lax som fyndades längst in på översta hyllan i en av frysarna. Det funkade utmärkt!

Fish cakes är väl egentligen någon sorts burgare om man hellre vill använda det ordet. Jag väljer att inte mala fisken utan istället hacka den ganska fint. Det är trevligt med lite konsistens och de håller ihop bra trots att det är hela bitar fisk i dem.

Mer thailändskt på Feeders

Thailändsk mat är en av våra bästa grenar på Feeders. Jag vill ogärna skryta (eller jo det vill jag) men vi är faktiskt stolta över de här recepten. Det är inte de vanliga thailändska rätterna du är van vid att hitta recept till på svenska matsidor utan vi har tagit ut svängarna betydligt mer. Allt från Pad thai på mjölmask till Larb full av blod men även lättsmälta fiskrätter.

Här hittar du alla våra thailändska recept.

Ingredienser

4 portioner

Fish Cakes

500 g fiskfilé (jag körde med lax)
1 ägg
1 dl ströbröd
1 tsk fisksås
1 msk thailändsk röd curry
0,5 dl finhackad koriander
2 limeblad, hackade (valfritt)
1 tsk ljus soja
0,5 tsk salt
lite svartpeppar

Gurksallad

1 gurka, skuren i halva lite grövre ringar
1 msk salt
1 röd lök, strimlad
saft från en lime
1 tsk socker
0,5 dl hackad koriander
hackade jordnötter

Övrigt

sweet chili-sås

Gör så här

Fish cakes

  1. Hacka fisken i centimeterstora bitar och blanda med övriga ingredienser. Låt stå i en halvtimma.
  2. Stek i rikligt med olja till en innertemperatur på typ 50°C.
  3. Servera med sweet chili-sås.

Gurksallad

  1. Blanda gurkan med salt och låt stå i ett durkslag i en halvtimma. Skölj sedan av gurkan i kallt vatten och låt rinna av.
  2. Blanda med övriga ingredienser utom jordnötterna. Låt stå i en halvtimma upp till ett dygn.
  3. Strö över hackade jordnötter innan servering.