Search
Generic filters
Exact matches only

Gudomlig matjessill

0
Delningar
MAT

Gudomlig matjessill

matjessill

Ingen sommar utan matjessill. Det här receptet är verkligen inget nytt under solen men det spelar ingen roll. Det tåls att skrivas igen och du måste laga det. Receptet är publicerat tidigare på Taffel, men jag ville flytta över det hit också.

Gör gärna lite mindre av rätten och kombinera den med något annat om du känner att du har tid och ork. Det är inte alltid man har det på sommaren. Kanske en halstrad råbiff kan funka?

Jag tänker inte orda så mycket mer om det, receptet talar för sig själv.

Ingredienser

4 små portioner

8 små färskpotatisar
4 matjessillfiléer, skurna i mindre bitar
4 ägg
2 msk finhackad rödlök
massor av hackad dill och persilja
4 msk brynt smör

Gör så här

  1. Koka potatisen i rejält saltat vatten. Det gör inget om den svalnar lite efter att den är färdigkokt.
  2. Äggen kokar du lagom hårt, lägg ner dem i kokande vatten och koka i sex minuter.
  3. Dela potatisarna i lite mindre bitar och portionera ut på tallrikar. Lägg sill ovanpå potatisen och sen bygger du vidare med hackat kokt ägg, lite finhackad rödlök och drivor av hackad dill och persilja.
  4. Allra sist häller du över ungefär 1 msk brynt smör per portion