Search
Generic filters
Exact matches only

Midsommar med Feeders

0
Delningar
PRAT

Midsommar med Feeders

midsommar

För en gångs skull så tänkte vi faktiskt vara ute lite i tid till midsommar. Vi är helt värdelösa på att vara det inför högtider. Vem fan sitter och läser matbloggar på midsommaraftons morgon? Då är ju allt bestämt.

Midsommar är kanske den bästa högtiden om man ser till maten. Det finns ju liksom inga regler. Nåja, många vill i och för sig ha sill, öl och snaps till lunch, men det är också det enda. Jag tänkte skriva att det också måste grillas på kvällen men det känns inte som en absolut sanning.

Midsommaraftons mat kan gärna vara lite enklare. Det ska ju grejas med en massa annat som dans kring stång, femkamp, utkämpa kamp mot mygg, ge upp kamp mot mygg, sitta inne och vara lite sur osv osv. Midsommardagen är nog den egentliga matlagningsdagen. Då finns inga andra måsten och ingen blir grinig för att du står vid grytor och grill hela dagen med en öl i handen.

Vi delar upp midsommarmaten i olika kategorier så det ska vara lite lättare att navigera. Vi försöker också följa helgen kronologiskt med midsommaraftons lunch, midsommaraftons grillning, frukosten på midsommardagen och den lite mer avancerade middagen på midsommardagen. Hoppas du hittar något du gillar.

Midsommarluncher

Här kommer det några snabba luncher att käka i trädgården. Vårt fokus är att det ska vara enkelt och gå att göra snabbt.

Halstrad lövbiff – en enkel sommarlunch

Det här svänger du ihop på tio minuter. Stek knallhett och blixtsnabbt så blir det fantastiskt.

lövbiff

Gudomlig matjessill

Snabbt, klassiskt och så gott så att ögonen tåras. Tänker du inte dricka öl och snaps till maten så får du inte laga den. Enkla regler.

Gudomlig matjessill

Bookmaker Toast på vildsvin

Bookmaker toasten är snabb om man redan har köttet och det går ju att använda vilket kött som helst. Du kan t o m köpa några skivor rostbiff i charken, det blir gott också.

bookmaker toast

Burrata med jordgubbar, citron och fläder

En lätt och löjligt somrig rätt, perfekt att äta före eller efter något enkelt salt. Blir inte mycket mer midsommar än så här.

Råbiff med rökt smör, pepparrot och dillfrögurka

Om man bara förbereder smöret och gurkan går den här rätten att sno ihop på ingen tid alls.

Musslor med öl, dill och pommes

Musslor är superenkelt att laga till. Här med svenska smaker.

Grillning på midsommar

Nu tar vi midsommaraftons grillning. Tanken är att det här ska vara förhållandevis snabbt och enkelt. Det är knepigt att hinna med grillningen innan myggen blir alltför jävliga annars.

Grillad flankstek med en jävla massa gott

Det är några saker som ska göras om du gör rätten i sin helhet. Det fina är att du kan förbereda allt utom flanksteken. Du kan så klart plocka ut några grejer du gillar också och skippa resten.

Vietnamesiska kycklingvingar på grillen

Det här är ett av bloggens populäraste inlägg och väldigt många kan vittna om hur förbannat gott det är. Vi kan lova succé.

Rökbakad potatis

Alldeles ljuvlig som ensamrätt eller som tillbehör till fin grön sparris eller kanske fisk eller kyckling.

Potatissallad på amerikanska

Potatissallad hör sommaren till. Snabbt att laga och alla älskar det. Här kommer en lite annorlunda variant.

Tacos med rökta räkor, smält ost och pressgurka

Riktigt god mat utan för mycket tjafs. Svenska smaker som är lätta att gilla.

Ölglass med chips

Ölglass är väl  ett bra val till midsommar? Lätt att förbereda och förvånande gott. Öl väljer du efter smak. Nåt surt elände med pretto namn eller fulöl från konferensresa? Vi dömer ingen.

Midsommardagens frukost

Kanske ångrar du den där femte snapsen från kvällen innan. Kanske behövs något stärkande som får dig att piggna till. Du ska så klart inte behöva laga den här frukosten, men sätt någon annan på det.

Små frukostomeletter

Omelett är den optimala bakfyllefrukosten (om man inte räknar pizza men tyvärr brukar pizzeriorna öppna för sent för normala medelålders människor som har svårt att sova länge). Det här går enkelt att laga till många personer, så även svärmor kan få smaka.

frukostomeletter

Pocherat ägg med skaldjurshollandaise och ramslök

Om ni inte är så många och vill lyxa till det lite utan att det för den skull blir jättekrångligt är det här perfekt. Vansinnigt gott så klart, och faktiskt enklare än man kan inbilla sig.

Loaded potato skins med ägg till frukost!

Hungrig? Jättehungrig? Det här är jättejättegott.

Midsommardagens brakmiddag

Mycket mer tid och möjlighet att sväva ut lite mer. Här kommer det några rätter som inte är lika blixtsnabba som de ovanstående.

Svensk hasselbacksgratäng

Har du inte testat så måste du laga den här potatisgratängen. Har du redan testat den så vet du att du måste laga den igen. Enkelt va?

hasselbackspotatisgratäng

Fantastisk piggvar

En alldeles gudomlig fisk som blir extra snygg om man lagar den hel. Är ni många så köp en stor fiskusling.

fantastisk slätvar

Thaibollar

Trött på svennekäket? Gör de här thaibollarna. Det är ett recept som blivit ordentligt testat genom åren av en massa människor. Än så länge har ingen varit annat än lyrisk.

Porchetta, enkel men tidskrävande grillning

Gillar du att hänga länge vid grillen men utan att behöva anstränga dig så värst? Är ni hyfsat många som ska äta? Det här är enkelt och väldigt gott och vad jag själv (Mia) planerar att laga.

Nyförälskad potatis med mynta, vitlök och sardeller

En otroligt god potatisrätt som är enkel att lyckas med och blir särskilt god på färskpotatis. Passar fint till porchetta, lammkotletter, kyckling eller snudd på vad som helst.

Friterad sprit (sockerkaka med rom och bär)

Efterrätter är inte vårt expertområde, men det här är ett bra val för den som inte precis lovat sig själv att aldrig mer. Friterad sprit.

 

Glad midsommar!

Mia & Anders