Search
Generic filters
Exact matches only
Search in excerpt
Search in title
Search in content
Filter by Custom Post Type
Filter by Kategorier
Äckligt gott
Andra länder
Bli full
Djur
Husman
Kök
Mat
Munchies
Okategoriserade
Prat
Utomhus
Växter
Filter by Tags
Check/uncheck all
afrikansk mat
ägg
älg
amerikansk mat
anka
anklever
asiatisk mat
aubergine
bläckfisk
blogg
bondbönor
bönor
brittisk mat
bröd
bukkake
buljong
burmesisk mat
cassava
chili
chutney
cikoria
citron
curry
dessert
dipp
dominikansk mat
drink
dumplings
fisk
fläsk
fransk mat
friterat
frukost
gin
glass
glutenfritt
gråärter
grekisk mat
grilla
gryta
haitisk mat
hjärta
högrev
husmanskost
inälvsmat
indisk mat
insekter
insektsmat
italiensk mat
jakt
japansk mat
julmat
karibisk mat
kebab
kinesisk mat
knivar
köks
köksutrustning
koreansk mat
korv
krabba
kyckling
kycklinglever
lamm
lax
mackor
majs
mexikansk mat
mispeläpple
mjölmask
munchies
musslor
mynta
myrägg
myror
nigeriansk mat
nöt
nudlar
orientalisk mat
ost
ostron
paj
panamamat
paprika
påskmat
pasta
persisk mat
peruansk mat
picknick
pilgrimsmusslor
pommes frites
portugisisk mat
potatis
produkter
råbiff
rädisor
räkor
ren
restmat
ris
risotto
rökning
saker vi älskar
sallad
salsa
sås
schweizisk mat
selleri
sill
skaldjur
snaps
sniglar
soppa
sött
sous vide
strömming
svamp
svensk mat
syrsor
teknik
tester
texmex
thailändsk mat
tips
tomat
torkat kött
torsk
tricks
tryffel
turkisk mat
vakuumpackare
vardagsmat
vegan
vegetariskt
vietnamesisk mat
vilt
zucchini

East india gimlet

0
Delningar
MAT

East india gimlet

Igår hämtade jag ut en beställning från systembolaget. Selleribitter. Jag har bra gin hemma. Det är dags nu.

Först och främst, det är fel glas. Don’t be like me, använd coupe eller coupette istället. Men jag hittar dem inte i skåpen så nu blev det så här. Det är liksom skälet att jag ens tar en drink nu, att allt bara går fel idag. Så jag kan lika bra flyta med. Jo just, fel foto blev det också, stående. Men kan inte ta nytt för drinken är på sluttampen.

Jag lagade en fisk nyss. En stekt lättrimmad uerfilé med puré av smörrostad morot med vitlök, perfekt tempurafriterad fänkålskryddad sjökorall, sur apelsin, några droppar chiliolja, tunna strimlor av torkad chili och fänkålsdill. Ni hör ju hur bra det låter. Det smakade godare! Men uppläggningen blev för hemsk, som ett sönderbrutet torskblock hällt över bajs. Helt obloggbart.

Jag sitter på trädäcket. Vårsolen skiner, värmer. M.I.A, Jimmy. Jag blundar. Jag struntar i den där jäkla uern. Cheers!

Gå gärna in och gilla Feeders Facebooksida. Där kommer vi länka till alla blogginlägg, diskutera, tipsa och babbla i största allmänhet.

Ingredienser

6 cl gin, någon brittisk blir väl bäst för imperiekänslan
3 cl pressad lime
2 cl sockerlag (två delar socker, en del vatten)
Ett stänk selleribitter
Två små dillvippor
En näve isbitar

Gör så här

Häll gin, lime, sockerlag och en dillvippa tillsammans med en stor näve is i en shaker. Skaka. Sila snabbt över i ett glas, coupe eller coupette. En liten dekorativ dillvippa i. Se där, dagen blev en smula soligare och bättre!