Search
Generic filters
Exact matches only

Yucatánska friterade kycklingvingar med bönsallad

0
Delningar
MAT

Yucatánska friterade kycklingvingar med bönsallad

Grunden i den här maten ligger i kryddmarinaden från det här receptet. Jag pratar inte mer om marinaden i den här bloggposten.

Metoden här ett mycket trevligt sätt att laga kycklingvingar på och det funkar för en massa olika smaksättningar. Det receptet på Buffalo Wings använder samma metod och även mitt gamla recept på Vietnamesisk friterad kyckling.

Jag torkar vingarna med hushållspapper, doppar dem i vispat ägg och pudrar dem sen med kikärtsmjöl och friterar. Det funkar också med rismjöl, potatismjöl eller majsmjöl och syftet med detta är att få en riktigt krispig skorpa efter friteringen. Kikärtsmjölet ger klart bäst krisp. Efter friteringen avslutar man med att kladda på smaksättningen. Enkelt och förbaskat gott.

Gå gärna in och gilla Feeders Facebooksida. Där kommer vi länka till alla blogginlägg, diskutera, tipsa och babbla i största allmänhet.

Ingredienser

(4 portioner)

Yukatanska kycklingvingar

1 kg kycklingvingar
2 ägg, vispade
2 dl kikärtsmjöl (rismjöl, majsmjöl eller potatismjöl funkar också)
1 tsk salt
frityrolja
1 dl achiotemarinad
50 g smör

Mexikansk bönsallad

1 burk svarta bönor, avrunna
1 rödlök, strimlad
1 rejäl näve koriander, hackad
1 liten burk konserverad majs, avrunnen
2 msk olivolja
1 msk pressad limesaft
1 msk pressad citronsaft
1 vitlöksklyfta, pressad
1 tsk socker
1 tsk salt
0,5 tsk malen spiskummin
1-3 msk hot sauce

Gör så här

1. Det är vettigast att börja med att blanda alla ingredienser till salladen så den kan få stå till sig medan du lagar resten av maten.
2. Lägg marinaden och smöret i en kastrull och värm upp. Vispa ordentligt så en stabil emulsion bildas.
3. Blanda kikärtsmjölet med salt
4. Torka av vingarna ordentligt med hushållspapper, doppa dem en och en i det uppvispade ägget och låt det värsta rinna av. Badda sedan in med kikärtsmjöl.
5. Hetta upp fritösen till 130°C och fritera vingarna i omgångar i tio minuter. De som blir klara kan du ställa in i ugnen på 100°C medan du friterar klart alla.
6. Höj sedan tempen på fritösen till 180°C och fritera återigen vingarna i omgångar tills de har en fin gyllenbrun färg.
7. Lägg de friterade vingarna i en bunke och häll på marinaden. Rör runt ordentligt med en slev så alla ytor täcks. Sen var det klart.
8. Servera sallad och vingar, toppa eventuellt med lite mer koriander och kanske t o m lite salladsost.