Search
Generic filters
Exact matches only

Löjligt enkel senapssås med honung

2
Delningar
MAT

Löjligt enkel senapssås med honung

Jag vet inte om någon lyckats missa att jag hängde med Anders på vildsvinsjakt i somras? Det blev flera måltiden av den där kultingen Anders sköt, och till en av dem serverade jag en löjligt enkel senapssås med honung och kroketter på potatis, ost och hasselnötter. Enkelt och väldigt gott!

Såsen är ett av mina många kulinariska arv från USA. Vi gjorde den aldrig efter recept utan snodde ihop på ett ungefär bara och justerade lite utifrån vad den skulle ätas till. Ikväll åt jag min enklaste senapssås igen, men i en macka med kyckling och bacon.

Ingredienser

Senapssås

3 msk dijonsenap
1 dl majonnäs, färdig t ex Hellman’s
2 msk honung
Nymald svartpeppar eller cayennepeppar efter smak
Salt efter smak
Eventuellt en skvätt whiskey

Vill du göra en mildare gräddig variant kan du vända ner ett par matskedar creme fraiche eller gräddfil också. Passar fint till sallad.

Gör så här

Rör ihop såsen. Smaka av och justera med salt, peppar och eventuellt lite vitvinsvinäger. Det är fasen allt! Servera som dipp till kycklingnuggets, kroketter och sånt, till sallader, i mackor, till fläsk eller kyckling…