Search
Generic filters
Exact matches only

Corn ribs

0
Delningar
MAT

Corn ribs

corn ribs

Corn ribs alltså… Det är en sån där grej som jag sett lite överallt på matrelaterade medier de senaste månaderna och jag är ständigt irriterad över det larviga namnet. Det är ju inte ett himla dugg likt revben! Jag har köpt ’Corn octopus’ eller något som anspelar på något det i alla fall ser ut som. Vad var det för idiot som kom på det här namnet? Hur som helst så är rätten otroligt gott och lätt att laga och lyckas med. Det är också ett utmärkt tillbehör till det mesta, inklusive grillat och texmexmiddagar.

Kryddning

Styrkan med den här lilla rätten är att man kan krydda den exakt hur man vill. Man friterar helt enkelt sin majs och efter det så blandar man den direkt med sina kryddor. Jag ger ett förslag på kryddning nedan men du kan gärna använda din favoritblandning. Varför inte testa en curry?

Jag tänker inte orda alltför mycket om det eftersom jag inte har något intressant att säga om corn ribs. Det är hemskt gott i alla fall, så du bör verkligen testa det.

Mer än corn ribs på Feeders

Grillsäsongen är långtifrån över och du kanske vill använda dina corn ribs som tillbehör till grillat? Här har vi recepten.

De funkar även till texmex, som jag påtalade ovan, och här hittar du våra texmexrecept.

Ingredienser

Tillbehör

2 majskolvar
olja för fritering

Förslag på kryddblandning

salt
vitlökspulver
lökpulver
rökt paprikapulver
chilipulver

Gör så här

  1. Klyv majskolvarna i fyra delar.
  2. Fritera majsen i olja som du värmt till 180 grader och kör på tills de är gyllene i färgen.
  3. Låt olja rinna av ordentligt och lägg sedan ner majsen i en bunke och blanda direkt ner kryddblandningen.
  4. Kan gärna kompletteras med någon lite syrlig sås också.