Search
Generic filters
Exact matches only

Igelkottar är underbara!

1
Delningar
PRAT

Igelkottar är underbara!

Igelkottar som änglar.

Man får vara med om en del knäppa saker på internet. Som igelkottfantaster som hittar ett gammalt blogginlägg från 2019, inte läser hela men ändå i raseri sprider det i sin facebookgrupp. Till andra som älskar igelkottar och har bristande läsförståelse. Som inte orkar sig igenom hela inlägget, men på nåt vis ändå mobiliserar ork att polisanmäla. För exakt vad är oklart. Kriminellt smaklös?

Arga igelkottstokar.

Djurvänner reagerar.

Japp, det är alltså precis vad som hänt. Jag fick från flera håll höra att en massa folk i en facebookgrupp var vrålförbannade och hade polisanmält mig.

På fientligt territorium

Och när jag sen gick med i den stora slutna facebookgruppen och skrev ett vänligt inlägg att de missförstått blogginlägget, i tron att de skulle bli glada över att ingen igelkott kommit till skada, tomtade några av dem ur alldeles… Man kan väl sammanfatta resonemanget med att ”Du fattar väl att ingen orkar läsa hela texten! Jag skiter i att det inte är sant, det är förjävligt ändå. Du borde be om ursäkt! Nu får polisens avgöra.”

Det lustigaste var alla kommentarer om att blogginlägget inte hörde hemma i deras grupp. Well, där håller jag faktiskt helt med dem…

Ilsken igelkottvän.

Rätt att polisanmäla.

Det är svårt att försöka kommunicera med folk som är för ilskna för läsförståelse. Som när bisatsen svänger höger gör en intellektuell u-sväng och drar full fart in i en bergvägg. Som när de ändå inser att de misstolkat kräver en ursäkt för att de inte orkat läsa klart och för att det var jobbigt att se det de hade letat upp.

Hedgehog enemy #1

Jag får acceptera läget helt enkelt, man når inte alla. Jag får ta mitt straff och öva på min fängelsejargong.

  • I’ll burn you muddafakka like a hedgehog
  • Du får tre taggar om du röker henne
  • Squeal like a hedgehog!

Det blir nog bra, jag ska omfamna min nya tillvaro som hedgehog enemy #1. Nu ska jag göra annat. Har inget att förlora längre så det blir soppa på söta igelkottbebisar till lunch.

/Mia

PS. Tyvärr är diskussionen svår att ta del av i efterhand pga att många inlägg blivit borttagna och endast delar finns skärmdumpade. Men jag vet heller inte om nån blir direkt glad av att se eländet. Jag tror ändå sensmoralen är att man inte behöver tråla internet efter saker att gå i taket över. DS.

Slutligen några tips på andra gulliga djur ni kan hugga in på