Search
Generic filters
Exact matches only
Search in excerpt
Search in title
Search in content
Filter by Custom Post Type
Filter by Kategorier
Äckligt gott
Andra länder
Bli full
Djur
Husman
Kök
Mat
Munchies
Okategoriserade
Prat
Utomhus
Växter
Filter by Tags
Check/uncheck all
ägg
älg
amerikansk mat
anka
anklever
asiatisk mat
bläckfisk
bondbönor
bönor
brittisk mat
bröd
buljong
burmesisk mat
chili
chutney
cikoria
citron
curry
dessert
dipp
drink
fisk
fläsk
fritera
frukost
gin
glass
glutenfritt
gråärter
grekisk mat
grilla
gryta
högrev
husmanskost
inälvsmat
indisk mat
insekter
insektsmat
italiensk mat
julmat
karibisk mat
kebab
kinesisk mat
knivar
köks
köksutrustning
koreansk mat
korv
krabba
kyckling
lamm
lax
mackor
majs
mexikansk mat
mispeläpple
mjölmask
munchies
musslor
mynta
myrägg
myror
nigeriansk mat
nöt
nudlar
ost
paj
panamamat
paprika
påskmat
pasta
persisk mat
peruansk mat
picknick
pilgrimsmusslor
pommes frites
potatis
produkter
rädisor
räkor
ris
risotto
sallad
salsa
sås
selleri
sill
skaldjur
sniglar
soppa
sött
sous vide
strömming
svamp
syrsor
teknik
tester
texmex
thailändsk mat
tips
torsk
tryffel
turkisk mat
vakuumpackare
vardagsmat
vegan
vegetariskt
vietnamesisk mat
vilt
zucchini

Thaimusslor

0
Delningar
MAT

Thaimusslor

thaimusslor

Det har visat sig att både Mia och jag är väldigt inne på smårätter. Jag tycker det känns fint. Alla smårätter går ju dessutom att skala upp och frossa något alldeles kopiöst i; det gäller även verkligen mina thaimusslor.

Det är egentligen ett banalt recept, på gränsen till noll verkshöjd. Blåmusslor kokas på vanligt sätt men smaksättningen är lite thailändsk och blir på så sätt thaimusslor. Ät det som kvällssnacks, förrätt eller komplettera med lite andra saker (kanske myrägg) och gör en hel måltid av det. Det är helt okej att servera pommes frites till thaimat, helt okej.

Har ni förresten läst det här om hur man ska tänka till rensningen av musslor. Det är viktigt att slå hål på alla miljoner mer eller mindre idiotiska matmyter.

Ingredienser

2 portioner

1 nät blåmusslor
3 lime
2 msk neutral olja
1 vitlöksklyfta, tunt skivad
en liten bit ingefära, riven
2 dl vatten
1 msk asiatisk fisksås
0,5 dl ljus soja
2 msk sriracha
hackad koriander

Gör så här

  1. Rensa musslorna och gör ren dem.
  2. Fräs vitlök och ingefära lite försiktigt i olja i en kastrull
  3. Blanda ner saft från 2 lime med vatten, fisksås, soja och sriracha i kastrullen.
  4. Lägg ner musslorna i kastrullen och koka i fem minuter. Plocka sen ut och spara de musslor som har öppnat sig. Koka vidare tills alla har öppnat sig. De som inte öppnat sig går faktiskt troligen att äta också (kolla här)
  5. Sila av spader och lägg tillbaka musslorna i kastrullen. Häll över spadet och strö även över koriander. Klyfta den sista limen och lägg på klyftorna. Servera direkt