Search
Generic filters
Exact matches only
Search in excerpt
Search in title
Search in content
Filter by Custom Post Type
Filter by Kategorier
Äckligt gott
Andra länder
Bli full
Djur
Husman
Kök
Mat
Munchies
Okategoriserade
Prat
Utomhus
Växter
Filter by Tags
Check/uncheck all
afrikansk mat
ägg
älg
amerikansk mat
anka
anklever
asiatisk mat
aubergine
bläckfisk
blogg
bondbönor
bönor
brittisk mat
bröd
bukkake
buljong
burmesisk mat
cassava
chili
chutney
cikoria
citron
colombiansk mat
curry
dessert
dipp
dominikansk mat
drink
dumplings
fågel
fisk
fläsk
fransk mat
friterat
frukost
garlic roast
gin
glass
glutenfritt
gråärter
grekisk mat
grilla
grillat
gryta
haitisk mat
hjärta
högrev
höst
hummer
husmanskost
inälvsmat
indisk mat
insekter
insektsmat
italiensk mat
jakt
japansk mat
julmat
karibisk mat
kebab
kinesisk mat
kitchenlab
knivar
köks
köksutrustning
koreansk mat
korv
krabba
kräftor
kyckling
kycklinglever
lamm
lax
mackor
majs
mexikansk mat
mispeläpple
mjölmask
munchies
musslor
mynta
myrägg
myror
nigeriansk mat
nöt
nudlar
orientalisk mat
ost
ostron
oxsvans
paella
paj
panamamat
paprika
påskmat
pasta
persisk mat
peruansk mat
picknick
pilgrimsmusslor
pommes frites
portugisisk mat
potatis
produkter
råbiff
rädisor
räkor
recept
ren
restmat
ris
risotto
rökning
saker vi älskar
sallad
salsa
sås
schweizisk mat
selleri
sill
skaldjur
skogen
snaps
sniglar
soppa
sött
sous vide
spansk mat
stek
street food
strömming
svamp
svensk mat
sydamerikansk mat
syrsor
tävling
teknik
tester
texmex
thailändsk mat
tips
tomat
torkat kött
torsk
tricks
tröst
tryffel
turkisk mat
vakuumpackare
vardagsmat
vegan
vegetariskt
vietnamesisk mat
vilt
vitlök
zucchini

Friterade gnocchi av pumpa fyllda med getost

0
Delningar
MAT

Friterade gnocchi av pumpa fyllda med getost

Miljöhjälte extraordinaire?

Ekonomisk fantom?

Kulinariskt geni?

Jo, jag får nog säga att jag fick till det ordentligt i min ”man slänger inte mat-iver” den här gången. Jag gjorde ju pumpagnocchi med svart trumpetsvamp dagen innan och då blev lite deg kvar som jag bara inte orkade befatta mig med. Jag slängde in den i kylskåpet för jag iddes inte ens ta ställning till om jag skulle slänga den lilla degklumpen.

Fast forward till dagen efter. Hm, vad ska jag äta? Jag orkar inte laga något. Men vänta, vad är nu detta? Degklumpen. Tänk om man kunde..? En getost i kylskåpet, timjan från trädgåden,. Knåd knåd och fem minuter senare ligger små fyllda degknyten och inväntar att oljan ska bli tillräckligt het.

Ett par minuter senare ligger tre gyllenbruna varma friterade bollar på ett fat. Sötaktigt gnocchihölje fyllt med smältande getost. Så himla gott!

Ingredienser

Deg till gnocchi med pumpa
Getost
Färsk backtimjan, salvia eller rosmarin
Lite mjöl för att underlätta utbakning

Gör så här

  1. Lägg en klutt gnocchideg i ordentligt mjölad hand.
  2. Tryck på en bit getost och några blad färsk timjan, jag använde backtimjan.
  3. Lägg en mindre bit deg ovanpå getosten.
  4. Lite mjöl ovanpå det hela och fös sen upp den undre degbiten så den möter degen ovan. Förslut ordentligt och krama ihop det hela lite med mjölade händer till en boll eller puck. De behöver inte bli snygga men de måste sluta tätt kring osten.
  5. Fritera i het olja tills degen är gräddad och bollen blivit gyllenbrun. Vänd så den blir gräddad runtom. Gör en liten bladsallad till om du vill.