Search
Generic filters
Exact matches only

Enkel sallad på ärtskott, mynta och fetaost

0
Delningar
MAT

Enkel sallad på ärtskott, mynta och fetaost

Jag tycker så mycket om att ha flera smårätter till huvudrätten, enkla sallader och röror som inte behöver vara fullständiga rätter i sig. Mer bara tillbehör till det vad som nu är huvudattraktionen på bordet. En sån enkel liten rätt den här salladen på ärtskott.

Ärtskott är trevliga om än ofta lite trådiga, de som säljs i handeln i alla fall. Men har du en egen trädgård så skulle jag vilja så ett slag för att du testar att odla själv och inte skördar förrän de har gått i blom. De blir så saftiga och vackra! Och ät dem alldeles nyskördade. Inte något man äter varje dag kanske, men som ett extra guldkorn till midsommar eller när man nu vill blomma till livet lite extra.

Du kan variera med att använda ärtskidor istället för ärtskott. Kombinationen ärta och mynta blir liksom densamma. Mynta förresten, dill blir också jättegott. Eller tom båda. Och så kan du lägga till slanggurka eller färsk västeråsgurka i bitar, eller grönt friskt äpple. Det är också väldigt gott att lägga till friterade bitar av pitabröd, krutonger av surdeg eller kanske rostade syrsor.

Servera den här salladen till nästan vad som helst. Till grillat som porchetta , italiensk högrev , eller souvlaki känns den alldeles perfekt. Men den passar lika bra till persisk mat som lammgryta eller biff- och ärtgryta. Eller varför inte på en midsommarbuffé?

Ingredienser

Några nävar ärtskott
Lite smulad fetaost
En liten näve späda myntablad, helst marockanska. Mängd beror på myntans smakintensitet. Eller dill.
Olivolja, ju godare desto bättre
Salt

Gör så här

Skölj ärtskotten. Låt dem rinna av ordentligt. Lägg upp på ett vackert serveringsfat tillsammans med eventuella extra ingredienser som äpple. Smula över lite fetaost, salta lätt och ringla över olivolja. Lägg på myntablad.

Gå gärna in och gilla Feeders Facebooksida. Där kommer vi länka till alla blogginlägg, diskutera, tipsa och babbla i största allmänhet.