Search
Generic filters
Exact matches only

Min bästa laxtartar

0
Delningar
MAT

Min bästa laxtartar

laxtartar

Att göra förrätt, varmrätt och dessert till en middag är något som helt försvunnit hos mig. Visst kan jag laga flera rätter men väldigt sällan med just det upplägget. Igår skrällde jag dock till och gjorde en laxtartar till förrätt och den blev så himla bra så den bara måste bloggas.

Laxtartar

Tartar går ju att göra på ungefär förtitusenmiljarder olika sätt. Vissa gånger tillsätter jag endast lite olja, lime och koriander och andra gånger rensar jag hela kylskåpet. Hur man än gör så blir det gott, men fan vet om inte det här är min bästa någonsin.

Testa också Mias Escabeche, en väldigt besläktad rätt.

Mer fisk på Feeders

Ingredienser

4 portioner

400-500 g bra färsk lax, fint tärnad
1 schalottenlök, väldigt finhackad
2 msk hackad gräslök
1 msk finhackad persilja
2 msk kapris, hackad
2 msk äppelcidervinäger
1 msk nypressad citronsaft
2 msk bra olivolja
1 msk grovkornig dijonsenap (t ex den här)
Tabasco eller annan hot sauce efter smak
salt och svartpeppar
eventuellt lite salladslök i ringar för servering

Gör så här

  1. Blanda alla ingredienser, samt smaka av med tabasco, salt och svartpeppar. Ställ in i kylen i en halvtimma.
  2. Ta fram, smaka av och justera med salt och peppar om det behövs.
  3. Servera i en liten hög och toppa med gräslök och/eller salladslök.