Search
Generic filters
Exact matches only

Baconlindad ostig jalapeno

3
Delningar
MAT

Baconlindad ostig jalapeno

baconlindad jalapeno

Jävlar vad det är april just nu. 1°C, blåsigt och emellanåt flyger det lite snö. Igår satt jag ute och glodde på en vildsvinsåtel och kaminen i kojan hade slut på lampolja. Så förbaskat kallt var det så klart inte men jag hade ju räknat med att det skulle gå att ha kaminen på så jag hade klätt mig för värme, i en liten söt bikini. Det var värdelöst. Inga grisar kom det heller för det ränner runt en stor galt i skogen och skrämmer bort alla andra grisar. Den 16:de ska galteländet bli mat.

Jag har för övrigt lämnat vapenskåpsnyckeln till min fru så jag inte råkar skjuta av mig huvudet i ren desperation.

Nu återstår bara en sak – tröstätning! Baconlindad jalapeno bör ju rimligtvis kunna hjälpa mig med det. Det här är egentligen inte så mycket nytt under solen och jag har faktiskt t o m publicerat receptet förr på min gamla blogg Bara Riktigt Mat. Ibland behöver det inte vara så förbannat mycket nytt, man måste påminnas också.

Jalapeno i butiker

Det här är med jalapeno är en liten hang-up hos mig. Jag är så långt ifrån snål när det gäller mat som en människa kan vara, däremot avskyr jag orimligt prissatt mat. Jalapenos packade två och två i prassliga plastpåsar är en sån sak. 10 kr styck för chili. Nej tack! Handlare brukar babbla på om svinn, ”kunderna vill ha” och all annan sån där dynga, men jag köper det inte. Det förstör matlagningsglädjen när saker som bör vara rätt billiga kostar skjortan.

Det är rimligt att köpa jalapeno i lösvikt och det är okej om den kostar 150 kr/kg. Två jallisar för en tjuga är inte okej på något sätt. I Uppsala köper jag jalapeno på lösvikt hos Nelins eller på City Gross och det är fortfarande inte billigt men jag kan köpa så det går att göra såna här snacks. Tjata på din handlare om att ta hem lösviktsjallisar. Hittar du inga så köp hellre lite större grön chili tycker jag.

Baconlindad ostig jalapeno

Tanken här är att du ska åka till en av de där monopolbutikerna vi har och köpa på dig en kasse öl. Sätt dig sedan i soffan och knäpp på en Marvelfilm som du redan har sett tusen gånger, drick öl ät snacks och fantisera om sommaren.

Se om båda Deadpoolfilmerna vettja, eller Guardians of the Galaxy. De filmerna är bra på riktigt. Det duger också med sämre Marvel. Jag är liksom onyanserat förtjust i Marvel och världens opålitligaste recensent när det kommer till de filmerna. Kan nämnas att jag tycker Spiderman 3 (den med Venom) är helt okej. Jag tycker också att Wolverine-filmen går att se med behållning. Ja ni hör ju, jag inser själv hur fel jag har …eller också skiter ni i Marvel och ser något eländigt. Även eländig film blir bättre av baconlindad ostig jalapeno.

Mer tröst

Känner du dig hängigare än så? Duger det inte med de här snacksen? Håll inte igen, man ska inte förvägra sig en massa saker. Aldrig någonsin. Gör Mias Tornado Potatoes, brasilianska ostpuffar, Cuban Sandwich, Loaded potato skins och/eller en svulstig jäkla Grilled cheese med ädelost, bacon och chips.

Ingredienser

10 jalapenos, delade på längden och urkärnade
50 g mjuk getost av bra kvalitet, typ chèvre
en näve torrostade jordnötter
20 tunna baconskivor

Gör så här

  1. Fyll jalapenohalvorna med getost.
  2. Peta ner torrostade jordnötter i osten.
  3. Rulla in varje chilihalva i en baconskiva.
  4. Lägg ner i en ugnsform och ugnsstek på 200°C i typ en halvtimma. Baconet ska torka ut lite och dra ihop sig.
  5. Servera direkt med en kasse öl.