Search
Generic filters
Exact matches only

Griljera skinka

19
Delningar
MAT

Griljera skinka

griljera skinka

Först tänkte jag göra ett blogginlägg med ett helt recept på skinka, inklusive ugnsstekning, men jag känner att mitt sätt att griljera är det enda som är intressant. De flesta av er köper ju färdigkokt skinka i alla fall. Ok, en sak kan jag i alla fall säga om tillagning av skinka och det är att jag jag absolut inte tycker att sous vide är bästa sättet. Skinkan blir alldeles för svampig av det för min smak. Ni vet att det finns andra kriterier på bra kött än saftigt och mört va? Är man bara intresserad av det så kan man lika gärna käka billig kassler jämt.

Nej vi pratar griljering istället och det jag tycker är det absolut bästa sättet att griljera en skinka på. Har ni något favoritsätt så kommentera gärna nedan.

När jag ändå är inne på julskinka så måste jag så klart tipsa om vad vi ska göra med resterna. Den här goda mackan blir perfekt med julskinka. I det här mackreceptet byter du bara ut fläsksidan mot en rejäl bunt tunt skivad julskinka.

Ingredienser

50 g smör
en liten nypa mortlade fänkålsfrön
2-3 kg julskinka som är färdiglagad bortsett från griljering
1 dl dijon
2 äggulor
1 msk lönnsirap eller honung
1 msk potatismjöl
1 dl ströbröd

Gör så här

  1. Börja med att bryna smöret tillsammans med en gnutta fänkål, det tar lite tid.
  2. Dra svålen av julskinkan om det finns sådan kvar.
  3. Vispa ihop dijon, äggulor, lönnsirap och potatismjöl.
  4. Stryk ut smeten över hela julskinkan. Strö över ströbröd.
  5. Ställ in skinkan i ugnen på 200°C i 15 minuter.
  6. Ös skinkan med det brynta smöret och ställ in i mitten av ugnen igen fast den här gången med grill på också.
  7. Håll nu koll på skinkan så du inte bränner den på ytan. Hur lång tid det tar är väldigt beroende på ugnen. Du är ute efter en snygg gyllenbrun yta.

Sugen på mer?