Search
Generic filters
Exact matches only

Snacks av stekta bilarver med lök och lakrits

0
Delningar
MAT

Snacks av stekta bilarver med lök och lakrits

Det här är ett superenkelt recept på stekta bilarver. Jag har ofta tillagat bilarver som tsukudani, på japanskt vis med soja, mirin och lite sake. Ett utomordentligt trevligt tillagningssätt, gott som en del av en japansk måltid eller som snacks.

Här har jag varierat mig för det måste man ju ibland. Jag tycker de väldigt lätt honungssöta bilarverna passar fint med lök och lakrits. Gillar du inte lakrits? Använd nymald god svartpeppar istället, hur gott som helst! Eller kanske du kan låta lite lite kryddpeppar steka med löken och toppa med en nypa sumak och ett par matskedar rostade pinjenötter för att landa i mellanöstern? Stekta bilarver är enkla att tillaga, lätt att variera och jättegoda!

Mer snacks!

Ingredienser

2 dl förvällda bilarver
1 dl neutral matolja
1 schalottenlök
Några nypor lakritspulver

Gör så här

Finhacka löken och låt den långsamt steka i oljan tills den blir gyllene. Separera lök och olja mha en sil och använd löken till något annat. Det vi vill åt till detta recept är en milt löksmakande olja.

Stek bilarverna på medeltemp i ett par matskedar av lökoljan. Vill du kan du även steka med löken. Larverna ska bli lite lätt rostade men inte torra. Låt bilarverna rinna av och salta dem. Strö över försiktigt med lakritspulver, det ska inte smaka som en knepig påse smågodis.

Servera som snacks eller som kul tillbehör till annan mat, kanske japansk. Och kanske en öl eller nåt annat gott drickbart till.