Search
Generic filters
Exact matches only

Haru gin

0
Delningar
MAT

Haru gin

Så många töntiga plojnamn jag kom på till den här drinken, plus fick ivrig hjälp av min bästa hive mind twitter. Men ibland får man bara döda av en hel armé darlings och backa. Jag använde japansk gin och sake och ville åt känslan av vår. Även om äpple kanske mer är skördetid så känslan, det lätta och friskt gröna. Vår, årstiden alltså, heter haru på japanska. Så det fick bli en haru gin, vårgin.

Fast egentligen spelar det ju ingen roll vad man kallar den. Poängen är att den är god och snyggt vårgrön. Men den roliga gröna gurkgrejen är inte alls bara för ögonen utan smaken, eller kanske framför allt doften, tillför verkligen karaktär till drinken.

Det spirar! Livsglädjen om inte annat. Det gröna är mest sånt som överlevt under snön

Det är så jäkla svårt med umgås nu! Man ska ju helst mögla bort i sin ensamhet utan att se en annan levande varelse. Och en middag, som man kanske bjudit grannen eller kompisen på i vanliga fall, är ju uteslutet, liksom tv-hänget. Och inte heller är det alla man vill dra med på en skogsutflykt eller långpromenad. Men en drink ute funkar faktiskt väldigt bra med de flesta. Det blir väl inte lika långvarigt häng men det blir nåt. Och inte så förpliktigande, mer hanterbart och intensivtrevligt.

Ingredienser

Och till en drink är det fint med musik. Särskilt om humöret behöver hjälp, sätta stämningen liksom. Den här har jag lyssnat på hur mycket som helst i köket på senare tid, en glad gurklåt.

Mer i samma vårgröna känsla

Ingredienser

6 cl sake
3 cl gin, jag använde japanska Roku
Ett par stänk selleribitter
Äppelläsk, Cawston press cloudy apple
Gurkskal + tandpetare
En näve is

Gör så här

Skaka sake, gin och ett par stänk selleribitter med is. Kallt ska det bli! Sila av i valfritt glas, gärna ett coupeglas. Häll på lite äppelläsk. Garnera med en gurkskiva eller en lång tunn gurkstrimla trädd på lång tandpetare. Jag skar en hel gurka längsmed med en osthyvel.

Kanpai!

Haru gin bland en massa brunt dött i min kryddträdgård