Search
Generic filters
Exact matches only

Colombiansk marinad med öl

0
Delningar
MAT

Colombiansk marinad med öl

Colombiansk ölmarinad

Äntligen är det grillsäsong!! Alltså fortfarande. Alltid. Det blir absolut fler grillkvällar under sommarhalvåret än på vintern, men det är samtidigt otroligt mysigt att stå ute i mörkret en januarieftermiddag och vända på goda saker på gallret ovan glöden medan doften får magen att kurra.

På ett vis är grillning faktiskt bäst på vintern. Det är så oväntat att det känns lite extra lyxigt! Som en färsk hummer en tisdag efter jobbet. För på sommaren när hela grannskapet stinker av tändvätska är det visserligen varmt och underbart, men inte riktigt samma otippade vardagsbrytande lyckokick.

Colombiansk marinad

Tålamod några timmar, gärna ett dygn

Enklaste vägen till god mat på grillen är väl ändå en riktigt bra marinad? Som t ex denna enkla smakrika som alltid funkar bra till grillspett. Eller kanske som här, en colombiansk marinad med öl och salladslök, spiskummin, vitlök, oregano. Det bästa är att låta köttet ligga i smaksättningen i flera timmar, gärna ett dygn. Låt sen det rinna av ordentligt och använd resterna av marinaden till att pensla maten under grillningen.

Colombiansk mat äter jag förresten rätt sällan, bortsett från att jag hyfsat ofta gjort colombiansk marinad som här. Mest beror det på okunskap, att jag helt enkelt inte vet så värst mycket om sydamerikansk mat över huvud taget. Men det kan man ju göra nånting åt!

Ingredienser

Till ett kg kött

3 dl öl
4 salladslökar
1,5 tsk spiskummin, mald
6 vitlöksklyftor
1 gul lök
2 lagerblad
0,5 tsk oregano
1 krm svartpeppar, nymald
1 tsk salt
1/2 dl matolja

Gör så här

  1. Mixa alla ingredienser utom oljan.
  2. Häll marinad och olja över köttet och blanda runt.
  3. Låt marinera i en till två dagar.
  4. Låt köttet rinna av.
  5. Koka upp marinaden, och låt koka i tio minuter. Sila av den.
  6. Grilla. Pensla med marinaden under tiden.

Mer till grillen