Search
Generic filters
Exact matches only

Dragontail

0
Delningar
MAT

Dragontail

Dragontail

Gör man tarkhun, georgisk dragonsirap, så kan man lika bra leka ihop en kul drink med den! Jag utgick från en baijiu med toner av ananas och anis och kompletterade med ännu mer ananas i fruktform och lime. Först rakt på i ett mindre glas, sen i ett högre glas toppat med sodavatten. En kvist färsk dragon och så var min dragontail klar. Tropiskt fruktig och jättegod!

Eftersom Systembolaget tagit den baijiu jag använt ur sortimentet, så är det mest Kinaresenärer och folk med fet plånbok som har möjlighet att privatimportera ett par lådor obskyr kinasprit som kan njuta av exakt den här drinken som jag gjorde den. Men som inspiration duger ändå det här inlägget gott. Testa med en strong aroma baijiu med liknande smakprofil om det går, eller kör på ljus rom eller gin eller nåt istället. Det blir alldeles säkert bra, om än inte riktigt lika wow som när tonerna av ananas och anis hakar i varandra här.

Dragontail

Ingredienser till en god fruktig drink

Låter det knäppt med dragon i en drink? Det påminner om anis i smaken och smakar inte det minsta märkligt, bara gott. Jag tyckte det passade jättefint i den här smakkombinationen. Tropiskt fruktigt men samtidigt en intressant knorr.

Jag länkar förresten till några flera roliga och goda drinkar med kryddörter efter receptet: timjan, gatkamomill, dill, rosmarin, salvia och koriander.

Ingredienser

6 cl strong aroma baijiu. Jag använde Luzhou Laojiao Erqu
2 cl georgisk dragonsirap
1/2 lime i fyra bitar
1 skiva färsk ananas i bitar
Eventuellt sodavatten
En kvist färsk dragon

Gör så här

  1. Muddla en halv stor lime skuren i fyra bitar och en skiva färsk ananas i bitar.
  2. Häll på baijiu och dragonsirap.
  3. Skaka kallt med en näve is.
  4. Alternativ 1: Sila upp i ett mindre glas med en stor iskub.
  5. Alternativ 2: Sila upp i ett högre glas med is och toppa med sodavatten.
  6. Dekorera med en kvist färsk dragon.
  7. Ganbei!

Mer dricka med kryddörter