Search
Generic filters
Exact matches only

Buffalo ribs

0
Delningar
MAT

Buffalo ribs

buffalo ribs

Jag slutar aldrig experimentera med revbensspjäll, helt enkelt för att det är ett alldeles fantastiskt kött. Här har jag kombinerat revben med buffalo wings och fått buffalo ribs och resultatet är rätt lysande om jag får säga det själv. Det får jag. Det är lite så man får arbeta med recept – plocka delar från en massa olika bra grejer och sätta ihop, sen hoppas att ett plus ett blir mer än två.

En rätt avgörande aspekt med det här receptet är valet av hot sauce, d v s valet av stark amerikansk sås. Tabasco är för stark för de här mängderna men såsen som heter Louisiana Hot Sauce och finns i de flesta matvaruaffärer fungerar bra. Själv kör jag med Frank’s Red Hot som går att köpa från diverse ställen på nätet, den har en rätt ordentlig syrlighet som jag tycker passar fint och om ni istället kör med Louisiana Hot Sauce så tycker jag ni ska addera en tesked rödvinsvinäger också för att få det lite syrligare.

I receptet på buffalo ribs så skriver jag att man ska fritera de panerade revbensspjällen, men det går så klart att grilla eller ugnssteka dem också. Tänker du testa grillning så rekommenderar jag att du penslar dem i lite smält smör innan grillningen och att du sedan grillar indirekt, d v s du har din lilla glödbädd i en ände av grillen medan du lägger köttet på galler i den andra änden, inte direkt ovanför glöden alltså. Det är nödvändigt att ha lock på grillen om du använder den metoden. Din grill blir alltså en liten rökig ugn.

Servera gärna med en potatissallad, t ex den här.

Mer revben

Revbensspjäll/ribs är bland det bästa som finns. Kolla in Mias recept på kinesiska revben med klibbigt ris. Det är fanimej ett mästerverk.

Ingredienser

4-6 portioner

1 kg tjocka (skånska) revbensspjäll
1+1 dl hot sauce, (Frank’s Red Hot eller Louisiana Hot Sauce)
33 cl Coca Cola
1 msk salt
2 msk lönnsirap
50 g smör
1 msk amerikansk gul senap
2 dl rismjöl med 1 msk salt
2 ägg, lätt vispade
2 dl ströbröd (gärna panko)
frityrolja

Gör så här

  1. Blanda 1 dl hot sauce med cola och 1 msk salt till en koklag. Skär revbenen mellan varje ben så du får ett ben per bit. Koka revbenen i koklagen i en timma. Det är verkligen tillräckligt med en timma och kokar du längre så kommer du tappa en hel del av stunsen i köttet och allt riskerar att falla isär. Är du stort fan av långkokt kött så kan du så klart testa det, men jag rekommenderar att börja med en timma.
  2. Under tiden lagen kokar så smälter du smöret i en kastrull tillsammans med 1 dl hot sauce, senap och 2 msk lönnsirap. Vispa såsen medan den så sakteliga börjar puttra så ska du se att du får ihop den till en lite tjockare emulsion. Du vill inte låta såsen koka länge så ta av den från plattan.
  3. Häll av lagen från revbenen. Du kan spara lagen om du vill och reducera ner den ordentligt till en fin BBQ-glaze att plocka fram vid tillfälle.
  4. Dubbelpanera revbenen i rismjöl, ägg och ströbröd. Se till att fläska på ordentligt med panering. Vill man så kan man doppa ner en ytterligare gång i äggen och ströbrödet för att bygga upp ännu mer yta på revbenen. Jag är glutenintolerant så jag måste välja glutenfritt ströbröd, men det blir mycket bättre om man använder panko (asiatiskt ströbröd).
  5. Fritera sedan revbenen i 180°C frityrolja tills revbenen har fin färg. Ta upp dem och låt dem rinna av på hushållspapper medan du försiktigt värmer upp såsen du har i kastrullen. Blanda runt revbenen i såsen och se till att såsen kommer åt alla ytor.
  6. Servera direkt.