Search
Generic filters
Exact matches only

Martino Sub

1
Delningar
MAT

Martino Sub

martino

Ibland blir jag helt knäpp och får för mig att intensivt matgoogla ett specifikt land och en kväll i veckan så blev det Belgien. Av alla jävla länder… Då hittade jag Martino, en råbiffmacka att fanimej dö för. Som jag förstår det så är den här mackan lite av en skapligt vanlig macka att hitta i foodtrucks i belgiska storstäder. Jag har varit i Belgien några gånger och inte sett den men å andra sidan är jag glutenintolerant så jag blir bara olycklig av att kolla menyer hos foodtrucks.

Det viktiga här är en nästan typ av paté som man gör på rått nötkött och diverse smaksättare som mixas ihop till en slät struktur. Det är egentligen hela grejen med mackan och ärligt talat så är det inga ingredienser som är speciellt främmande för en råbiffantast. Ibland är det enkla gott och det var trevligt med en råbiff med patékonsistens som Martino erbjuder.

Andra mackor än Martino

Eftersom vi på Feeders hatar pekpinnar, dieter och korkade människor som inte begriper att äta gott så har vi givetvis massor av mackor på bloggen. Här hittar du alla mackor men jag vill specifikt prata om några stycken.

Mias fläskmacka (jag tänkte skriva Fläsk-Mias macka men det kan misstolkas). Den här har jag bara lagat en gång efter att Mia publicerade receptet men herregud vad god den är!

Meatball subs! Det här är liksom kronan av amerikanskitaliensk mat. Den som inte älskar den här maten har något fel på nivån att man borde ringa vårdcentralen och kräva en utredning.

Det här då? Lövbiffsmacka med dragonsallad.

The Cuban är kanske en lite väl enkel macka men den är otroligt bra. Kombinerad med Mias olivsallad så är det en upplevelse.

Ingredienser

4 portioner

Råbiff/paté

300 g biff eller liknande, fint tärnad
1 msk worcestershiresås
1 msk kapris
1 msk fint hackad inlagd gurka
2 msk hackad lök
1 msk majonnäs
1 äggula
1 tsk dijon
1 tsk hot sauce
salt och svartpeppar för avsmakning

Övrigt

1 baguette
ketchup
hackad lök
kokta skivade ägg
skivad tomat
inlagd gurka

Gör så här

Råbiff/paté

  1. Blanda kött och worcestershiresås och låt stå i en timma.
  2. Blanda ner övriga ingredienser och mixa till en slät smet/deg. Här är det enormt viktigt att köttet är ordentligt litet skuret för annars kommer du mecka igen blendern helt.

Macka

  1. Dela upp brödet i fyra dela och klyv varje del. Stek gärna snittytan i smör.
  2. Lassa på saker i den här ordningen: ett tjock lager paté, lök, ägg, gurka tomat och slutligen några strängar ketchup.
  3. Tryck ihop mackorna och servera med öl.