Det här är en liten bloggserie om saker jag älskar. Det kan vara allt från slafsig snabbmat till helfabrikat som av många betraktas som rent skräp. Det kan också vara köksprylar och lite allt möjligt annat. Idag kör vi senap och vitlökspulver. Jag skriver bara vad jag verkligen tycker och det går inte att köpa…
Bloggarkiv sida 41
Friterade gnocchi av pumpa fyllda med getost
Miljöhjälte extraordinaire? Ekonomisk fantom? Kulinariskt geni? Jo, jag får nog säga att jag fick till det ordentligt i min ”man slänger inte mat-iver” den här gången. Jag gjorde ju pumpagnocchi med svart trumpetsvamp dagen innan och då blev lite deg kvar som jag bara inte orkade befatta mig med. Jag slängde in den i kylskåpet…
Gnocchi med pumpa och svart trumpetsvamp
Gnocchi, italienska pastaklumpar av potatis eller annat, är jättelätta att göra bortsett från att det är svårt att ange exakta mått. Vätskeinnehållet i potatis, pumpa eller vad man nu använder varierar. Därför bör man dels försöka bli av med så mycket vätska som möjligt, här genom att baka istället för att koka och att låta…
Friterad blomkål på indiska
Det här är så himla gott! Inlägget handlar mer om en vansinnigt god smet att fritera saker i än om själva blomkålen. En bit kartong, en klutt tapetklister – mmmmums med den här smeten! Att den dessutom är vansinnigt lättgjort gör inget sämre. Bara att röra ihop kikärtsmjöl och vatten och krydda efter smak, det…
Chicken parmesan – den ultimata fredagsmaten
Chicken parmesan (eller chicken parmigiana) är en amerikansk-italiensk rätt som är ohyggligt populär i USA. Hur den har uppstått är man inte helt överens om men somliga hävdar att den vuxit ur den italienska maträtten melanzane alla parmigiana som är väldigt lik chicken parmesan, fast med aubergineskivor istället för kyckling. Jag har faktiskt lagat något…
Mustig kycklinggryta
Det känns lite larvigt att börja prata om höst än känner jag. Det är för sjutton bara september och löven har knappt börjat gulna. Att jag är sjukt sugen på höstmat gör att jag ändå måste låtsas att det är höst. Dagens kycklinggryta doftar höst i min näsa. Jag kan tycka att det är lite…
Sallad på blomkålssvamp, blomkål och päron
Jag har några saker i livet som krånglat lite på senare tid. Saker som rör familj och vänner, inget jätteallvarligt och verkligen inte alls bara dåligt, men inget som hör hemma i en matblogg. Men när saker trasslar, då är det skogen som är min bästa plats. Där kan jag andas. Jag behöver egentligen inte…
AVSLUTAD: Tävla om komplett utrustning för Sous Vide!
TÄVLINGEN ÄR AVSLUTAD Vi är otroligt glada att kunna presentera en tävling i samarbete med The Kitchen Lab och Hippie de Luxe! Tävlingen har ett fantastiskt bra pris, en komplett utrustning för att laga mat Sous Vide, värd 3500 kronor. Otroligt va? Man kan fanimej lita på Feeders, här blir det inga tacokit, värdelösa mandoliner…
Valvaka med mat från hela världen
Valvaka och smått stigande ångest. På Feeders gör vi som alltid när ångesten kommer rullande – vi lagar mat. Mat på vårt vis med hjärta och inspiration från olika håll och tider, mat under förändring. Inget är beständigt och varför skulle det ens vara något att sträva efter? Ska vi sitta på våra pinnstolar och…
Lättrökt gravat reninnanlår med blomkålssvamp
Först ska sägas att det finns en sommar- och en vinterhalvårsvariant på detta. Jag kan helt enkelt inte göra en anständig kallrökning på min lilla klotgrill om det inte är ordentligt svalt ute insåg jag härom dagen, trots hyfsat lyckade försök med ett isblock på en liter vatten i en skål på gallret. Jag försökte…
Perfekt paella och några trick
Jag tänkte skriva några ord om paella idag. En väldigt klassisk rätt som finns nedskriven massor av gången. Just sån mat brukar jag försöka undvika för jag känner att det inte finns någon anledning att babbla om något när jag inte har något att tillföra. Fast lite kanske jag kan tillföra här ändå tänker jag….
Kräftpaj med kryddost
Vi behövde matlådor och dessutom var det längesedan jag lagade paj så det fick bli en kräftpaj i söndags. Ska jag vara helt ärlig så är jag inte överdrivet förtjust i paj, i alla fall inte för ofta. Jag förundras över vurmen för västerbottenpaj då jag varken tycker osten är speciellt fantastisk (det är en…
Kalcutta Fried Chicken, friterade kycklingvingar med indisk smak
Dessa kryddiga kycklingvingar är så löjligt goda! Alla älskar ju Anders vietnamesiska kycklingvingar på grillen och jag förmodar de redan utsetts till ny nationalrätt i Sverige. Men variera er lite! Eller lägg åtminstone detta recept på minnet till vintern då ni lugnat er med grillandet. (I och för sig tycker jag man kan grilla året…
Macka med rökt jätteröksvamp, äpple, lök och blad
Den som har läst Tintin och den mystiska stjärnan kan förstå upplevelsen av att hitta jätteröksvamp. De är osannolikt stora och plötsligt skjuter de upp överallt på ingen tid alls. Släta rymdägg större än fotbollar. Man väntar sig nästan marshmallowsmak och fluff, men bollarna är ganska fasta (ifall de inte hunnit bil övermogna) och enligt…
Mexikansk fläskgryta – Guisado de Puerco con Tomatillos
Visst fan känns det som höst nu? Det är ju inte det egentligen men efter den här äckelvarma sommaren så känns det som midvinter just nu. Fast jag gillar det ju. Då får man laga fläskgryta t ex. Jag och två kompisar kör vår årliga och grovt hedonistiska mat- och ölhelg i Hälsingland. Vi äter…
Sensomrig potatis med rökt saltägg och smör
Jag har skrivit lite om saltägg förut i det här inlägget, räkor i sås på saltägg. Saltägg är ett asiatiskt påfund, en konserveringsmetod för ägg helt enkelt, som ger lustiga hårda äggulor som man sen använder som smaksättning till lite allt möjligt, i bakverk, till såser, tom i glass! Det ger en väldigt fyllig och,…