Först ska sägas att det finns en sommar- och en vinterhalvårsvariant på detta. Jag kan helt enkelt inte göra en anständig kallrökning på min lilla klotgrill om det inte är ordentligt svalt ute insåg jag härom dagen, trots hyfsat lyckade
Först ska sägas att det finns en sommar- och en vinterhalvårsvariant på detta. Jag kan helt enkelt inte göra en anständig kallrökning på min lilla klotgrill om det inte är ordentligt svalt ute insåg jag härom dagen, trots hyfsat lyckade
Jag tänkte skriva några ord om paella idag. En väldigt klassisk rätt som finns nedskriven massor av gången. Just sån mat brukar jag försöka undvika för jag känner att det inte finns någon anledning att babbla om något när jag
Vi behövde matlådor och dessutom var det längesedan jag lagade paj så det fick bli en kräftpaj i söndags. Ska jag vara helt ärlig så är jag inte överdrivet förtjust i paj, i alla fall inte för ofta. Jag förundras
Dessa kryddiga kycklingvingar är så löjligt goda! Alla älskar ju Anders vietnamesiska kycklingvingar på grillen och jag förmodar de redan utsetts till ny nationalrätt i Sverige. Men variera er lite! Eller lägg åtminstone detta recept på minnet till vintern då
Den som har läst Tintin och den mystiska stjärnan kan förstå upplevelsen av att hitta jätteröksvamp. De är osannolikt stora och plötsligt skjuter de upp överallt på ingen tid alls. Släta rymdägg större än fotbollar. Man väntar sig nästan marshmallowsmak
Visst fan känns det som höst nu? Det är ju inte det egentligen men efter den här äckelvarma sommaren så känns det som midvinter just nu. Fast jag gillar det ju. Då får man laga fläskgryta t ex. Jag och
Jag har skrivit lite om saltägg förut i det här inlägget, räkor i sås på saltägg. Saltägg är ett asiatiskt påfund, en konserveringsmetod för ägg helt enkelt, som ger lustiga hårda äggulor som man sen använder som smaksättning till lite
Skördetid och sommarens första svamputflykt, som ett pep rally inför hösten. Det bara lyckopirrar i kroppen! En enkel risotto med så mycket – eller lite – svamp du hittar är ett bra sätt att ta vara på det första som
För fyra år sedan skrev jag en bloggserie om sous vide på Bara riktig mat. Det var dags att uppdatera de posterna lite då det kommit till en massa ny utrustning under de här åren. Dessutom ha intresset för sous
Härom dagen gjorde jag en okokt tomatsås till en fiskterrine. Jag plockade ett par liter tomater i trädgården. Skulle kärnat ur dem men det var mestadels små söta körsbärstomater och jag lyckades bara inte mobilisera ork till finlir. Jag mosade
Potatissallad… Hur många gånger hör man inte saker i stil med: ”Jag gör mest fransk potatissallad nu för tiden. Det är så fräscht med vinägrett, kanske lite oliver och fräscha örter. Mycket godare än stabbig potatissallad med majonnäs”. Jag säger
Det doftar höst! Nej nej, det är inte höst än. Men känslan, doften, börjar smyga sig på. Det är varmt men inte hett ute, när jag går förbi ett äppelträd kan jag plocka och äta direkt, och vi har precis
Nästa vecka kommer jag ge mig ut i skogen i Norrhälsingland i akt och mening att skjuta ihjäl en björn och då måste jag så klart ha med mig Beef Jerky (min jaktkompis Magnus kommer antagligen spöa mig annars). Jag
Det här skulle egentligen bli en snabb bloggpost om gryta på tupp, men det visade sig att jag var tvungen att pladdra lite också. Så vi börjar med pladdret, sen kommer det mer om maten. Pladder Jag befinner mig i
Blå blå vindar och vatten, blå blå… ja ni fattar. Svensk sommarkväll vid havet. Blåmusslor. Det blir inte mycket mer svensk sommar än de här musslorna. Du och älsklingen på bryggan/balkongen/under äppelträdet mumsande moules frites, fast på svenska med dillkronor
Nu mina vänner ska jag dela med mig av min största positiva matöverraskning på väldigt länge – Cassava frites. Det är alltså frågan om ”pommes” frites fast på cassava istället för potatis. Ni måste testa detta. Det är så sjukt