Search
Generic filters
Exact matches only
MAT

Vietnamesisk biffcurry

Samlingsnamnet för biffgrytor på vietnamesiska brukar vara ”Bò kho” men jag är kass på att komma ihåg och lära mig maträtters namn på främmande språk så jag kan mycket väl ha fel. Den här biffgrytan är dock lite speciell då

MAT

Tiger fizz

Japp, sånt här kan man dricka vid grillen även en kall vinterdag. Jag har fått tag på fantastiskt vackra och aromatiska tigercitroner och de måste ju användas. Och den där kaprifolsirapen som blev så lyckad, ska den bara stå där

MAT

Bangers – Fina brittiska småkorvar

Bangers är en liten fin grej från Storbritannien; lite kortare och lagom kryddiga fläskkorvar som passar till allt från en fin lördagsfrukost till lyxig fängelsemat. Har du inte möjlighet att stoppa korvar så funkar det faktiskt ändå – forma bara

MAT

Hemgjorda ’baked beans’

Den här maten tar lite tid och det kan tyckas onödigt att laga baked beans på egen hand, men det tycker du inte när du väl har gjort det. Laga en skitstor sats så har du till några prima helgfrukostar

MAT

Cornbread

Cornbread är en amerikansk klassiker och används som tillbehör i väldigt många maträtter. Kanske främst till lite kryddigare mat men även till annat. En sak som slagit mig är att det nästan alltid tycks ingå i den typisk fängelsematen i

KÖK
Sous vide uppvärmning

Sous vide – Uppvärmningsutrustning

Den här bloggposten är en del av en bloggserie i fyra delar: Bakgrund Teori Packningsutrustning Uppvärmningsutrustning Idag är det hög tid att diskutera utrusningen som behövs för att värma maten under sous vide-matlagning. Man ser ofta att det pratas om

KÖK
Sous vide packning

Sous vide – packningsutrustning

Den här bloggposten är en del av en bloggserie i fyra delar: Bakgrund Teori Packningsutrustning Uppvärmningsutrustning Nu var det alltså utrustning till sous vide som det ska pratas om och först tänkte jag göra en bloggpost som omfattade all utrustning,

KÖK
sous vide

Sous vide – Teori

Den här bloggposten är en del av en bloggserie i fyra delar: Bakgrund Teori Packningsutrustning Uppvärmningsutrustning Posten som kommer nu är den jag egentligen är mest rädd för. Den har sin naturliga del innan jag kommer in på utrustning och

KÖK

Sous vide – Bakgrund

Den här bloggposten är en del av en bloggserie i fyra delar om sous vide: Bakgrund Teori Packningsutrustning Uppvärmningsutrustning Sous vide är franska och översätts ungefär ”under vakuum” till svenska. Namnet syftar på att maten som tillagas helst ska ligga