Nåt halvår in i det här med matbloggande är det bara att konstatera: Jag kan fasen inte skriva recept! Men det är inte mig det är fel på, det är bara inte en görbar uppgift. (Herregud, nu försökte autokorr få
Nåt halvår in i det här med matbloggande är det bara att konstatera: Jag kan fasen inte skriva recept! Men det är inte mig det är fel på, det är bara inte en görbar uppgift. (Herregud, nu försökte autokorr få
Hej. Jag heter Anders Johansson, jag är småfull och har precis ätit Fläskberg™ – något som mycket väl kan ligga på min tio-i-topp-lista över bästa maträtter ever. Alltså på allvar. Det här är dögott och testlagar du det så finns
Alla älskar burgare. Alla älskar grillad bläckfisk. Jodå. Nattsvarta bröd och på med grillad het chili och en god majonnäs smaksatt med saffran, saltcitron och vitlök. Flottig saftig lycka! Bläckfiskbläcket som färgar brödet nattsvart är så klart inte alls nödvändig.
Jodå, det är gott med smörstekta kantareller alldeles som de är. Men svamp finns ju i mängder nu och då kan man väl passa på att variera konceptet. Det mesta i matväg lyfts ett par snäpp med kontrasterande smaker och
Vi har många älgrecept på Feeders. Kolla in dem här. Följ oss också på Instagram. Nu är det dags för lite sous vide igen. Inte minst på grund av tävlingen vi har haft på Facebook (som nu är avslutad) tillsammans
En halvnaken man med ett stort slingrande rödglänsande slabb i handen. Han slår slabbet upprepade gånger hårt mot klippan nere vid havet. Kreta, jag gick i första klass. Den veckan blev bläckfisk i rött vin och tomat min absoluta favoriträtt.
Hur mycket kan man egentligen krångla bara för att man blir jättesugen på en macka? Jodå, ganska så mycket faktiskt. En sån där macka som man kan köpa i pyttesmå italienska butiker i USA. Bröd fyllt med mört fläsk med
Det här är en liten bloggserie om saker jag älskar. Det kan vara allt från slafsig snabbmat till helfabrikat som av många betraktas som rent skräp. Det kan också vara köksprylar och lite allt möjligt annat. Idag kör vi senap
Miljöhjälte extraordinaire? Ekonomisk fantom? Kulinariskt geni? Jo, jag får nog säga att jag fick till det ordentligt i min ”man slänger inte mat-iver” den här gången. Jag gjorde ju pumpagnocchi med svart trumpetsvamp dagen innan och då blev lite deg
Gnocchi, italienska pastaklumpar av potatis eller annat, är jättelätta att göra bortsett från att det är svårt att ange exakta mått. Vätskeinnehållet i potatis, pumpa eller vad man nu använder varierar. Därför bör man dels försöka bli av med så
Det här är så himla gott! Inlägget handlar mer om en vansinnigt god smet att fritera saker i än om själva blomkålen. En bit kartong, en klutt tapetklister – mmmmums med den här smeten! Att den dessutom är vansinnigt lättgjort
Chicken parmesan (eller chicken parmigiana) är en amerikansk-italiensk rätt som är ohyggligt populär i USA. Hur den har uppstått är man inte helt överens om men somliga hävdar att den vuxit ur den italienska maträtten melanzane alla parmigiana som är
Det känns lite larvigt att börja prata om höst än känner jag. Det är för sjutton bara september och löven har knappt börjat gulna. Att jag är sjukt sugen på höstmat gör att jag ändå måste låtsas att det är
Jag har några saker i livet som krånglat lite på senare tid. Saker som rör familj och vänner, inget jätteallvarligt och verkligen inte alls bara dåligt, men inget som hör hemma i en matblogg. Men när saker trasslar, då är
TÄVLINGEN ÄR AVSLUTAD Vi är otroligt glada att kunna presentera en tävling i samarbete med The Kitchen Lab och Hippie de Luxe! Tävlingen har ett fantastiskt bra pris, en komplett utrustning för att laga mat Sous Vide, värd 3500 kronor.
Valvaka och smått stigande ångest. På Feeders gör vi som alltid när ångesten kommer rullande – vi lagar mat. Mat på vårt vis med hjärta och inspiration från olika håll och tider, mat under förändring. Inget är beständigt och varför