Pizzashot ja… Det började med fantasier om ostfondue på bussen hem efter jobbet. Man har ju i vitt vin och en liten skvätt kirschwasser eller annan sprit. Tänk om man kunde ha i mer? En ostdrink! Som en kopp varm choklad fast med ostsmak och sprit. Jag bollade tankarna med Anders under resan. En matlagande…
Bloggarkiv sida 43
Don’t waste thyme
Tiden hörni, ta vara på den. Vi har bara ett liv. Det känns som en så platt sak att skriva men jag menar det så innerligt. Usch så många viktiga nära jag förlorat och så mycket roligt vi inte hann ha ihop. Och ständigt påminns man. Tiden just nu är underbar! Skördetid. Jag försöker ta…
Japanska kroketter på surströmming
Jag älskar verkligen surströmming! Minns som liten när ungarna på gården tävlade om vem som vågade gå närmst burken. Jag gick dit, stod kvar. Bad att få smaka. Och åt och åt och åt. Att göra kroketter är en fantastisk introduktion till nybörjare och i så fall kanske man vill lugna sig en smula med…
Saker Anders älskar Del 2
Det här är en liten bloggserie om saker jag älskar. Det kan vara allt från slafsig snabbmat till helfabrikat som av många betraktas som rent skräp. Det kan också vara köksprylar och lite allt möjligt annat. Idag är det amerikansk dressing i helfabrikat och en limepress som gäller. Jag skriver bara vad jag verkligen tycker…
Mücver, turkiska plättar av squash
DET BLIR FÖR MYCKET SQUASH!! VAD SKA JAG GÖRA AV ALLT?!! = Hur varje odlare av squash beklagar sig just nu. Jag har svaret, mücver så klart! Turkiska lättgjorda och fantastiskt goda plättar, biffar, fritters eller vad man nu ska kalla dem. Goda både varma och kalla och dessutom har jag inte träffat på en…
Macka med ren, senap och örter
Köttrester är väl inte superspännande som de är dagen efter, särskilt inte kokt kött bara så där. Men det kan lätt bli till en väldigt god macka som inte alls smakar rester. Smaksätt köttet ordentligt bara och lägg upp det på en bit gott bröd med några smakrika snygga tillbehör. Hur köttet ska smaksättas är…
Sniglar med apelsin och fänkål
Ibland behöver man bara odla sin trädgård och ibland behöver man ta bort oönskat elände ur den. Som äppelträd med långt gången röta och år utan frukt eller ens anständig blomning. Och som sniglar. Äppelblom är ju alldeles ljuvligt så det hade kunnat ursäkta mycket. Men när trädeländet utöver att vägra frukt dessutom blir fulare…
Ölglass med chips
Det är sommar, hetaste och torraste på länge. Allt jag vill ha är en iskall öl. Och en glass. Och chips, saltbalansen ju. Men inte orkar jag krångla till saker så värst. Så… ölglass? Om glass med öl är gott? Ja, faktiskt. Det är jättegott, men det kräver så klart att det är en god…
Friterade fläsk- och gorgonzolaköttbullar
Efter några dagars avbrott från sommarstugelivet är jag tillbaka en sväng igen i underbara Hälsingland. Det har äntligen kommit lite regn; tillräckligt för att marken i alla fall ska bli lite blöt och för att inte jag ska vara livrädd för skogsbrand. Eldningsförbudet gäller också fortfarande så jag håller grilluppehåll och passar på att fritera…
Sniglar i rökt smör
Idag är jag morgonseg. Hör annars till skaran som studsar ur sängen vid sextiden alldeles oavsett när jag kommit i säng kvällen innan. Fånigt nog är jag ju även kvällspigg. Men idag, hasade ur sängen efter åtta. Som nån snigel. Frukost är det bästa som finns. När man har ork, tid och det man är…
Saker Anders älskar Del 1
Det här är en liten bloggserie om saker jag älskar. Det kan vara allt från slafsig snabbmat till helfabrikat som av många betraktas som rent skräp. Det kan också vara köksprylar och lite allt möjligt annat. Jag skriver bara vad jag verkligen tycker och det går inte att köpa mig så det är absolut inte…
Pineapple cream
Bjud på en pineapple cream till det riktigt heta grabbminglet eller dejten. För hans skull, för din skull. Det går bra att använda färdig ananasjuice men välj hellre färsk juice för allra bäst smak och effekt. Pinnglass i drinken? Ja, ett genidrag ju! Smaksättning, isbit, dekoration och omrörning i ett. Antingen hemgjord glass eller köpta…
Punghagga made of hen or cock
Man har ju länge undrat vad skottar har under kilten men det tycker jag vi ger tusan i. Man får ha vad man behagar under sin kjol, och kvinna med så klart. Frågan är om man får ha vad man vill i sin haggis? Jag fick för mig att laga den skotska pölsaliknande nationalrätten på…
Sodomerad bläckfisk
Det finns ju en del nationalistiska strömningar just nu, där vissa vänder sig mot ett alltför starkt utländskt inflytande här i vårt stolta Sverige. Vi på Feeders ägnar oss åt mat, inte politik. Men visst, jag lyssnar. Jag kan ju ibland svänga mig med köksfranska som egentligen går lika bra att översätta. Som t ex…
Indisk potatis med bockhornsklöver
Det har blivit en lägre inläggsfrekvens än vanligt den senaste tiden men jag har haft fullt upp med att somra mig. Känns som att det är precis så det ska vara, särskilt i sån här hetta, mer bad och umgås än varma kök och datorhäng. Och den där restomeletten eller slöpizzan på vägen från badet…
Pocherade jätteostron
Sedan några år tillbaka är havsbottnarna i Bohuslän snudd på täckta av invasiva japanska jätteostron, magallana gigas, särskilt i grunda vikar. Skalen är veckade och rakbladsvassa så vi har börjat använda badskor när vi badar. Knivmusslor ain’t got shit on jätteostron, jäklar så man kan skära sig om man har otur. Själv har jag bara…