Korianderchutney är jättegod och användbar till mest allt, inte minst den indiska potatisburgaren vada pav. Superenkel att göra dessutom. Men använd gärna hemodlad koriander, eller köpt från orient- eller asiatisk butik. De där korianderkrukorna från de stora kedjorna är rena skämtet till både pris och smak.
Mer chutney
- Kokoschutney
- Tamarindchutney
- Mispelchutney
- Burmesisk chutney på mynta
- Livsbejakande kryddig ostdipp med paprikachutney
- Koriandersalsachutneysås
Ingredienser
Ett knippe koriander
1-2 grön het chili
2 vitlöksklyftor
1 krm mald spiskummin
1 krm salt
1 lime, juicen av
1/2 tsk socker, valfritt
En msk vatten eller efter behov
Gör så här
Ta bort hårda stjälkar från koriandern (och använd till annat!). Mixa den slå grovt eller slätt du önskar och spä med vatten efter behov. Smaka av och justera smaksättningen.