Search
Generic filters
Exact matches only

God jul! Trots osäkerhet in i sista minuten

0
Delningar
PRAT

God jul! Trots osäkerhet in i sista minuten

Ännu ett jäkla år där ett virus armbågar sig före både Jesus, Tomten och släkten. Var och varannan får ändra om julplaner nu i sista minuten efter att den där ”nog bara en förkylning” ger ett fult resultat på snabbtestet. Värdelöst är det, framför allt att inte få träffa alla man längtat efter. Och så klart även oron över om nån ska bli ordentligt sjuk. Själv inväntar jag fortfarande besked om hur det egentligen blir med några saker. Osäkerhet in i det sista.

Men det hela är ju också lite bökigt rent praktiskt. Vad gör man om julbordet hos släkten ställs in med kort varsel? När ingen egen skinka köpts, tiden är knapp och shoppingträngsel med kraxiga främlingar inte alls lockar?

Det viktigaste

Man får helt enkelt göra det bästa av läget. Gråta en kortis över det julbord som flytt och sen fixa till julstämning av det som står till buds. Skinkan går att köpa färdig och griljera själv bara, eller så köper man färdiga skivor, det går fasen det med.

Glitter ändå!

Vad är det som ger jul för dig? Strunta i det andra kringtjafset. Det går ändå inte att bygga ett helt julbord på ett dygn, så det är lika bra att redan från början ge upp den tanken. Syltor, grisfötter och sånt som tar tid och görs i satser som kräver många ätare för att det ska vara meningsfullt kanske får stå tillbaka i år. Tre fyra sorters lax, sillsallad, lutfisk och tårta?

Det blir jul ändå. Med det där viktigaste, med rätt dofter. Att ha i en skvätt glögg i mest allt och alla är ett enkelt knep. Mandariner, för doften när man skalar dem. Och fläsk så klart! Och så lugn, julefrid går mil före instaperfect. Det blir fint, hur det nu än blir i övrigt.

God jul!

/Mia och Anders