Allt är lite blekt den här tiden på året, inte minst under en pandemi. Vi behöver ursäkter att fira. Varför inte fira att vi går in i oxens år? Ja, det är dags för kinesiskt nyår den 12 februari! Vad
Allt är lite blekt den här tiden på året, inte minst under en pandemi. Vi behöver ursäkter att fira. Varför inte fira att vi går in i oxens år? Ja, det är dags för kinesiskt nyår den 12 februari! Vad
Ångad fisk på kinesiskt vis är den perfekta fiskrätten. Den är både lättlagad, snabblagad, jättegod och festlig nog att passa ett nyårsfirande. Och anledningen att jag lagade den här rätten just nu är ju just nyår. En hel fisk är
Äntligen äntligen nåt från USA som inte handlar om politik! Nåt som bara är kul. Det är dags för den 55:e upplagan av super bowl, finalmatchen i NFL!! Ett av världens största årliga sportevenemang med hur många miljoner som helst
Har du testat grodlår? Jag vet att folk känner att det är otroligt utmanande för tanken att äta grodor men jag kan ärligt talat inte riktigt förstå det. Vi äter kräftor, grisröv, räkor och små slemmiga fiskar, men en liten
Jag snubblade på nåt intressant på instagram, Göteborgs universitets projekt @scary_seafood. Det går i korthet ut på att lyfta fram ätbarheter från havet som vi normalt inte stoppar i oss, i alla fall inte här i Sverige, men som skulle
Jag har alltid ett förbaskat problem med att döpa mina recept på ett vettigt sätt. ”Ostron från Louisiana”? Nej ostronen är ju inte därifrån så då blir det helt fel i mitt ordningssinne. Cajun eller kreol? Hur sjutton ska jag
Har du ett tamarindträd? Om inte så rekommenderar jag varmt att du planterar ett! Så skirt och vårgrönt bladverk året om och bedårande att det säger godnatt genom att fälla ihop bladen inför natten. Dessutom är det livskraftigt som tusan
Det här är verkligen jättegott. Och det är märkligt. Gråärtor och beska blad blir den mest fantastiskt smakliga macka. Va? Jag fattar att jag låter lite som gänget som önskedrömmer ihop hur magiskt gott det är med quinoa och raw
Gnudi, naken. Alltså fylld pasta som inte är påklädd själva pastan kan man väl säga. Inte lika tung som de nästan kroppkakelika gnocchi som görs av mjöl och potatis kan vara, utan mjukt bullig och närmast mousselik (nej autokorr, inte
Det här kan på riktigt vara det godaste jag lagat. Såsen! Köttet! SÅSEN!! Tänk er en riktigt god porterstek, så där som en söndagmiddag hemma hos farmor, bara ännu lite godare. Hemligheten? Oxkinder, så makalöst gott kött! Det tar en
Ful ful ful bild, jag vet. Tusenåriga ägg med fläsk utan krusiduller. Men vad begär ni med diskbänksmat? Alltså snabb enkel och jäkligt god mat som man slafsar i sig vid diskbänken just pga att man liksom inte orkar nåt
Fy jäklar så jag börjar längta till sommaren! Ja jo det är fint med snö osv. Men ändå, friheten. Allt är lättare. Jag längtar till att grilla, till att få träffa min mamma utan att frysa om tårna, till färska
Jag brukar försöka laga lite roligare/lyxigare mat en vardag i veckan och ofta passar tisdagar bäst. På onsdagar och torsdagar har jag i regel jobbmöten till sent på kvällen och fredag är ju fredag och då är det roligare mat
Det är då ett väldigt tjat överallt nu om att ”jag borde äta mer grönsaker men…”. Jag är en varm anhängare av matfilosofin att äta mer av goda saker istället för trist späkning och uteslutandet av det ena och andra.
Jag bloggade alltså precis en solig indisk veckosallad och här är jag nu igen. Vi betar sallad för överlevnad här hemma, spänstiga bitar av sol och färg. Och det är tid för citrus och kål, bara att frossa loss. Under
Vardag. Vinter. Trötthet. Jag behöver äta sol men orkar inte alltid laga till den. I såna lägen är det fint med en s k veckosallad, en sallad som inte är tänkt att ätas samma dag utan slevas upp under flera