Förra året hette vår påskmatsbloggpost Påskmat i pandemitider och vi ser väl ingen anledning direkt att ändra på ett vinnande koncept. Vi byter inte ens bilden. Däremot orkar vi inte prata mer om pandemin nu utan fokuserar helt på maten.

Förra året hette vår påskmatsbloggpost Påskmat i pandemitider och vi ser väl ingen anledning direkt att ändra på ett vinnande koncept. Vi byter inte ens bilden. Däremot orkar vi inte prata mer om pandemin nu utan fokuserar helt på maten.
Äntligen lust att laga mat och blogga igen! Orken och lusten har inte riktigt funnits under ett par månader och så blir det ibland för mig. Visst har jag lagat mat ändå men det har varit halvhjärtat (med mina mått
Så många töntiga plojnamn jag kom på till den här drinken, plus fick ivrig hjälp av min bästa hive mind twitter. Men ibland får man bara döda av en hel armé darlings och backa. Jag använde japansk gin och sake
Shaoxing finns nu i Systembolagets fasta sortiment!! Vi på Feeders älskar ju kinesisk mat och som vi har längtat efter detta! Äntligen blir det mer tillgängligt för vem som helst att få till riktiga kinesiska smaker, eftersom Systembolaget till slut
Verkar som var och varannan köper olika former av cikoria i år. Aldrig sett istagram så beskbladigt som nu! Catalogna, puntarelle, endiver och diverse andra varianter. Likaså i trädgårdsodlingen verkar cikora ha fått ett uppsving. Kul! Läser jag mitt instagram
Ja, egentligen är det ju inte bara grönsaker som friteras med kryddig kikärtssmet till pakora. Det går att fritera lite allt möjligt på det här goda viset. Här har jag valt en ganska ovanlig grönsak, blomställningar av malabarspenat som jag
Den självklara menyn på alla hjärtans dag är ju en delad skål med italienska köttbullar med spaghetti. Men för den som mot förmodan vill testa något annat finns en massa gott att inspireras av i listan nedan. Självklart ostron och
Jag hade alldeles glömt bort att jag hade fyra små rödingar i frysen, vildfångad röding av bästa kvalitet dessutom. Älskar såna där frysfynd! Så vad skulle jag nu laga med dem? Den första tanken är så klart att äta det
Porterfläsk är en variant av kinesisk bräserad fläsksida men inspirerad av svensk porterstek. Ett oäkta syskon till oxkinder i porter skulle man kunna säga. Jättejättegott och smältande saftigt kan man också säga. Servera gärna med rå salladslök, pressgurka eller kinesisk
Jag har bara varit med på jakt på hare ett par gånger och aldrig skjutit någon. Där jag jagar är det inte jättemycket hare och det har liksom inte blivit av riktigt. Däremot råkade jag komma över en hare från
Allt är lite blekt den här tiden på året, inte minst under en pandemi. Vi behöver ursäkter att fira. Varför inte fira att vi går in i oxens år? Ja, det är dags för kinesiskt nyår den 12 februari! Vad
Ångad fisk på kinesiskt vis är den perfekta fiskrätten. Den är både lättlagad, snabblagad, jättegod och festlig nog att passa ett nyårsfirande. Och anledningen att jag lagade den här rätten just nu är ju just nyår. En hel fisk är
Äntligen äntligen nåt från USA som inte handlar om politik! Nåt som bara är kul. Det är dags för den 55:e upplagan av super bowl, finalmatchen i NFL!! Ett av världens största årliga sportevenemang med hur många miljoner som helst
Har du testat grodlår? Jag vet att folk känner att det är otroligt utmanande för tanken att äta grodor men jag kan ärligt talat inte riktigt förstå det. Vi äter kräftor, grisröv, räkor och små slemmiga fiskar, men en liten
Jag snubblade på nåt intressant på instagram, Göteborgs universitets projekt @scary_seafood. Det går i korthet ut på att lyfta fram ätbarheter från havet som vi normalt inte stoppar i oss, i alla fall inte här i Sverige, men som skulle
Jag har alltid ett förbaskat problem med att döpa mina recept på ett vettigt sätt. “Ostron från Louisiana”? Nej ostronen är ju inte därifrån så då blir det helt fel i mitt ordningssinne. Cajun eller kreol? Hur sjutton ska jag