Herrejäklar, hur väljer man egentligen mat till nyår? Det ska vara festligt så klart! Vi har sammanställt en lista med några idéer. Förhoppningsvis kan du hitta något som passar dig. Gott nytt år!
Herrejäklar, hur väljer man egentligen mat till nyår? Det ska vara festligt så klart! Vi har sammanställt en lista med några idéer. Förhoppningsvis kan du hitta något som passar dig. Gott nytt år!
Julen är slut men inte julmaten. Ett gissel är faktiskt vad det är. Personligen så lessnar jag rätt jävla snabbt på den och resterna blir liggande. När du ätit 12000 julskinksmackor med senap börjar det ju bli lite skittråkigt med
Ibland vill man bara äta det godaste som finns utan för mycket krångel. Efter en eländig sjukperiod över julen är det lättäten mat som gäller, för vi ids liksom inte precisionsfixa och snyggduka och ha oss. Nu är inte tillfället
Vi ska på vintersemester i Thailand! Minstingen har varit sjuk i tio dagar nu, från illa till värre med långvarig feber över 40 grader. Och äntligen har det vänt! Så nu vill vi unna oss lite semester. Fast vi gör
Ibland blir uppladdningen inför julen inte riktigt sådär glöggdoftande saffransguldig. Min sjuåring har haft hög feber i mer än en vecka, intensiv och ökande. Och mot fyrtio stekheta grader, kräkningar och ljuskänsliga ögon hjälper ingen krampaktigt framkämpad julkänsla. Så hur
Först tänkte jag göra ett blogginlägg med ett helt recept på skinka, inklusive ugnsstekning, men jag känner att mitt sätt att griljera är det enda som är intressant. De flesta av er köper ju färdigkokt skinka i alla fall. Ok,
Idag blir det fisksoppa. Först tänkte jag inte blogga om det här då jag tycker att receptet har synnerligen låg verkshöjd. Fast vad gör det egentligen? Det finns tusen recept på fisksoppa men den här råkar ju vara min favorit
Kaffeost åt jag som liten när jag hälsade på släkten norröver eller på fjällvandring. Jag var inte så värst förtjust i själva kaffet, men den gnissliga varma osten som legat i kaffet var på samma gång både spännande och hemtrevlig
Revbenspjäll… undrar om inte det ändå är det godaste man kan äta på en gris? Smaken, fettet och formen. Att få till riktigt kladdiga, möra, saftiga revbenspjäll som ändå har lite krisp på ytan är en lycka i köket. Alla
Lista på goda saker: Degknyten Ost Friterad mat Fläsk Jag gjorde colombianska pandebonos för en tid sen, goda små ostbröd. Så klart dök tanken att fritera bröden upp och det var ju bara en googling bort att det redan görs
Nu kan det tyckas att det blir lite löjligt. Jag har nämligen rakt av bytt ut räkorna i det här receptet mot fläskfilé. Det är ju lite märkligt kan tyckas men det finns bra anledningar. Det är nämligen så att
Men nu jävlar… Jag har matbloggat sedan 2012 på tre olika bloggplatser (på Bara Riktig Mat och på Taffel). Jag uppskattar det till att jag under den tiden producerat runt 800-900 recept. Gissa hur många av dessa som handlat om
Jag brukar säga att så länge jag har armar kvar så kommer det inte in köpeköttbullar i vårt hem. Våra stackars barn har bara att finna sig i det, men de säger i alla fall att pappas köttbullar är godast
En superbra matig vardagssallad med en smak som jag tänker mig är lite luddigt sydamerikansk, in an okunnig kind of way. Jag har pinsamt dålig koll på sydamerikansk mat tyvärr, vet inte mer än några nedslag. Peru har jag satt
Det här är ett gammalt recept från min gamla blogg Bara Riktig Mat. Jag har själv alltid varit otroligt mallig över det men tamefan ingen har lagat det. Ni får skärpa er! Det jag tänker nu är att det faktiskt skulle
Jag har skrivit om gulasch och andra ungerska grytor flera gånger på mina olika bloggplatser och varje gång har det blivit diskussioner kring nomenklaturen. Gulasch, pörkölt eller paprikasch? Hur stavar han egentligen? Det stavas ju Gulyás/Goulash… Efter ett tag kommer