Ibland vet man inte riktigt vad man är sugen på. Lamm eller fisk, gryta eller soppa? Kanske nåt franskt? Som en bouillabaisse… på lammlägg! Ett genidrag så klart, och som med alla genidrag så förutsätter jag att de redan är
Ibland vet man inte riktigt vad man är sugen på. Lamm eller fisk, gryta eller soppa? Kanske nåt franskt? Som en bouillabaisse… på lammlägg! Ett genidrag så klart, och som med alla genidrag så förutsätter jag att de redan är
Igår gjorde jag en tidsresa. Vi fick erbjudande om influensavaccination av jobbet och det kändes ju som en bra idé, särskilt så här efter att nyss ha haft nåt influensaliknande under nästan en månad i familjen, först ena ungen, sen
USA igen. Vår gemensamma svenska kulturella bakgrund av high school-filmer men också landet där jag bodde och pluggade under en tid. Landet som inte missar en chans att fira jul och andra högtider riktigt ordentligt, med sprejsnö och popcornsnöre i
Sichuanbiff alltså… Jag älskar älskar älskar kinesisk mat men vet att jag inte alls är någon mästare på det. Men klart jag lagar det ändå och successivt lär jag mig. Jag reser genom böcker och bloggar. Visst, det ersätter inte
Jul! Dags att förbereda vissa saker redan nu. Jag har tidigare lagt in kastanjer i smaksatt sockerlag, och nu har jag även förberett kastanjer i sprit, i osötad brandy och rom. Varför? För att kunna göra kul drinkar när det
Vad är det för curry egentligen Anders? Ja du, det vette fan. Kryddningen är bra precis som ’Balti curry’ – en vanlig curryrätt i Storbritannien. De har ju liksom sitt alldeles egna indiska käk i det där landet och det
Vegberg är verkligen ett helt värdelöst namn på ett recept. Det säger inte ett skit om vad maten innehåller och för att man överhuvudtaget ska förstå vad jag associerar till måste man veta att jag har ett annat recept som
Bhel puri är ett nästan löjligt enkelt recept på ett väldigt populärt indiskt snacks med ett enda men. Ett rätt stort men. En del av ingredienserna är bökiga att få tag på och finns mest i orientbutiker och ibland i
Jag har ett tamarindträd! För drygt 15 år sedan planterade jag ett litet frö som jag fått från Niklas, en av mina absoluta favoritmänniskor i livet. Trädet lever fortfarande och gör mitt vardagsrum grönlummigt. Det syns lite på bild i
Malkovich. Malkovich? Malkovich! Det är svårt att tänka nåt annat när jag hör namnet på den här rätten. Fast egentligen heter den ju escovitch vilket inte är så svårt att härleda till escabeche som jag bloggat tidigare och ceviche. Det
Vad tusan gör man med cassava om inte det uppenbara, cassava frites? Jo man gör bammy, underbart goda jamaicanska plättar med kokosmjölk. Sen äter man dem till frukost eller som tillbehör till het karibisk mat som helstekt fisk escovitch medan
I den röda kökssoffan på Väktargatan åt jag som liten många grytor. Jag älskade pepparrotskött, det var nog min favorit. Gulasch, tagine med aubergine och aprikoser, coq au vin, doro wat, kanin i vitt vin och senap, lammcurry… Väldigt olika
En av de mest eländiga sakerna med att vara ordentligt förkyld är inte allt det snoriga och onda, utan hur det tar bort möjligheten att göra det roligaste jag vet, laga mat. Först är ju orken låg och febern gör
När jag och Mia startade bloggen så var det min ambition att blogga en hel del husmanskost. Anledningen är att jag tycker att många recept är så himla tråkiga. Det är klen smaksättning och alldeles för lite fokus på de
Att göra förrätt, varmrätt och dessert till en middag är något som helt försvunnit hos mig. Visst kan jag laga flera rätter men väldigt sällan med just det upplägget. Igår skrällde jag dock till och gjorde en laxtartar till förrätt
Nu är jag så där töntig igen vid namngivningen av mina recept. Anledningen till fjantet den här gången är att soppan är en bra bit ifrån traditionell. Nu finns det så klart hundratals sätt att göra en New England Clam