Jag glömmer rötter och jag kan inte vara ensam om det. Längst ner i grönsakslådan ligger fasen alltid några stackars skrumpna morötter eller nåt halvtorrt som en gång var en palsternacka. ”Rädda mig!” gnyr de. Och tar man dem i
Jag glömmer rötter och jag kan inte vara ensam om det. Längst ner i grönsakslådan ligger fasen alltid några stackars skrumpna morötter eller nåt halvtorrt som en gång var en palsternacka. ”Rädda mig!” gnyr de. Och tar man dem i
Ibland blir jag helt knäpp och får för mig att intensivt matgoogla ett specifikt land och en kväll i veckan så blev det Belgien. Av alla jävla länder… Då hittade jag Martino, en råbiffmacka att fanimej dö för. Som jag
Vintern är en bra tid för doftande långkok. Och januari brukar ju vara en fattig månad så oxsvans är en behändig råvara om man vill stryka bankkontot medhårs. Det är nog det allra mest prisvärda köttet faktiskt, och även så
Host host krax och gnäll. Nä hörni, vi behöver nånting som piggar upp! Varför inte fira att vi går in i tigerns år? Ja, det är dags för kinesiskt nyår den 1 februari! Men vi får ju knappt träffa folk?
Och så den andra jäkla sellerin… Jag gjorde dumplings med isterband härom dagen och fick degplattor över när hela isterbandsmassan var använd. Kom att tänka på att jag hade en långbakad selleri liggande i kylskåpet (förklaring finns här) och exakt
Vad fasen gör man med för mycket selleri?! Hopplösa knölar, grönsakslådans bifångst. Och för lite tid… Vardag, ni vet. Krassliga ungar och så. I fredags plockade ”man” upp några enkla andefattiga hamburgare från känd kedja, det enda ungarna ok:ade. Fast
I söndags sköt jag för första gången en orre. Tjäder har jag skjutit för men aldrig orre så jag blev hemskt glad. Faktum var att det med råge vägde upp för en stolpe-ut-jakt på vildsvin i fredagskväll. Nåja, tjäder och
Variation, det vill man ju ha inom de flesta områden. Livet blir mer intressant då, när inte alla bitar av livet är exakt likadana varje dag. Ett hoppsan här, ett oväntat hejsan här. Eller folk är väl i och för
Nu är det säsong för den aromatiska citrusfrukten bergamott och då gäller det att passa på. Det är det aromatiska skalet som är grejen även om juicen också smakar bra. Det doftar i hela köket när jag raspar frukten! Jag
Jag vet att Detroit-style pizza ser lite steril ut i några avseenden, men låt inte skenet bedra. Det är en riktigt bra pizza och den går dessutom att göra bra glutenfri (det gäller minsann inte alla pizzor). Detroit-style pizza Några
För en tid sen lagade jag en god romersk kalvgryta. Jag var lite fundersam över vad som kunde passa att servera till, men fann inspiration i en fransk bok om medeltida mat. En massa gamla rätter som i vissa fall
Dags att fundera över nyårsmat! Det här är mitt förslag till förrätt på nyår. Eller kanske aptitretare, om man har en längre meny. Receptet nedan ger garanterat ett fantastiskt resultat, väl värdigt tillfället. Men varför ska man göra en förrätt
Ännu ett jäkla år där ett virus armbågar sig före både Jesus, Tomten och släkten. Var och varannan får ändra om julplaner nu i sista minuten efter att den där ”nog bara en förkylning” ger ett fult resultat på snabbtestet.
Det här är en av mina bästa trotjänare till vardagsrätter. Oavsett om det är efter skola-läxor-jobb, efter en fantastisk badutflykt, en kall och eländigt trött vinterdag eller av ren slöhet. Majssoppa är enkelt, gott och snällt utan att vara tråkigt.
När ska vi återintroducera den här läckerheten i den svenska floran då? Sjönöten! En lustig vattenväxt med björklövsliknande blad och ätliga knölar som förr fanns i svenska sjöar men dog ut helt för runt hundra år sen. Det finns några
Romersk kalvlägg, alltså kalvlägg så som den kan ha smakat i det gamla Rom. Fantasieggande, eller hur? Haken är bara att det inte är mat jag sett eller smakat, så jag har fått fabulera en del kring det jag läst