Mitt recept på cajunkräftor har tidigare publicerats på min första blogg Bara Riktig Mat men nu i kräfttider tänkte jag lyfta det igen och samtidigt flytta över det till Feeders. För mig är rätten otroligt förknippad med en av världens
Mitt recept på cajunkräftor har tidigare publicerats på min första blogg Bara Riktig Mat men nu i kräfttider tänkte jag lyfta det igen och samtidigt flytta över det till Feeders. För mig är rätten otroligt förknippad med en av världens
Hasselbacksoxfilé alltså… jag våndades lite innan jag bestämde mig för det namnet eftersom det faktiskt är lite larvigt. Nåja, ni kanske kommer ihåg det och det är det viktiga. Egentligen är ju hasselbacksoxfilé mer en jävligt mycket lyxigare variant av
All these years I’ve gone around with a–SKELETON–inside me! How is it we take ourselves for granted? How is it we never question our bodies and our being? När jag var liten älskade jag Ray Bradburys Oktoberlandet. Citatet ovan är
För en massa år sen klickade jag på en länk en vän till en vän på Facebook lagt upp. Det var till nån kurs hon skulle gå, att prata med djur har jag för mig att det var. Jag klickade
Det här är en superenkel rätt av rå tonfisk, bara att skära och röra ihop och sen peta i sig och bli glad. Japanska smaker, särskilt om man får tag på färska shisoblad med myntaliknande smak. Ifall man inte odlar
Du pinnar till affären och köper passionsfrukt och physalis men glömmer bort att vi har ännu godare bär alldeles gratis lite här och där i den svenska naturen just nu. Nypon! Ta tillvara Nypon är inte så bökiga att ta
Under mina (åtta?) år som någon typ av amatörmatskribent så finns det ett recept som stuckit ut som det mest populära – Köttbullar som Al Capone. Receptet ligger på Taffel.se och jag vet att det är en del människor som
Du har väl inte dill i dina kräftor?! Jodå, den där han man ju hört några gånger från traditionalister. Enda rimliga reaktionen då är att ha i en extra dillkrona, och sen rota runt i kryddskåpet efter vad mer man
På Lisa Förare Winbladhs initiativ gör vi gemensam sak med henne och fixar frågelåda om mat. Verkar det finnas intresse så är det väldigt möjligt att det här blir en återkommande grej. Händelsen äger rum mellan kl 21.00 och 22.30
Pho (uttalas [fö]) är en vietnamesisk nudelsoppa. Normalt sett använder man nötbringa men det finns egentligen inga regler för vilket kött man ska välja. Det finns inte många regler alls om vi ska vara ärliga och tur är väl det.
Att se solnedgången i skogen, komma hem med en halv egenjagad vildsvinskulting, och sen smälta upplevelsen (åh snälla, läs om min underbara jaktupplevelse här!) medan man ser solen gå upp. Det är en väldigt bra uppladdning inför att grilla en
Jag vet knappt var jag ska börja det här inlägget. Jag har fått följa med Anders på vildsvinsjakt och det blev en riktigt stor upplevelse, stor i så många avseenden. Och sen blev det middagar också, några av mina bästa.
Det här receptet på grillade pannkakor har jag tidigare publicerat på Bara Riktig Mat, men det var dags att lyfta fram det i ljuset igen. Det är så jäkla gott. Den här rätten står sig helt själv om man gör
Det finns många sätt att grilla entrecote argentinskt och det här är ett. Vi käkade just det här på midsommar och alla tyckte att det var förbaskat gott. Receptet har jag plockat från min första blogg Bara Riktig Mat och
Inte alla drinkar måste vara söta. Tack och lov! Det här är en läskande och god avrundning på en rolig dag. Gå ut på gården, till tvättstugan, källaren eller där uppe i skogsbacken bakom huset där dina nära och kära
Första gången jag smakade hetsyrlig soppa, hot and sour soup, var på en kinarestaurang i Uppsala. Min kompis Marina fyllde år och drog ihop ett gäng kompisar för att gå ut och äta. Jag vet inte om soppan var så