Search
Generic filters
Exact matches only
MAT

Guldkant royale

Varför dricker man egentligen en drink? Smaken, alkoholen? Jo. Men för mig är det nog ändå mest en känsla, att det förstärker känslan jag är i eller lyfter mig till en annan. Det kan vara en hjälp att fantisera livet

MAT

Bananchips med rökig röd salsa av pumpafrön

Den här salsan liknar grön salsa av pumpafrön men har en helt annan smaksättning och känsla. Den är underbart god till friterade bananchips, tortillachips, råa grönsaker… Jag tror den till och med har power att förgylla knapriga kartongbitar om det

MAT

Pommes och dipp med löjrom

Alltså ibland, varför krångla till det? Särskilt när livet är extra stökigt, extra bra eller kanske extra allt. Jo jag älskar matkrångel, lever för det snudd på! Men stundtals är det så skönt med sånt som bara är svingott utan

MAT
italiensk smårätt med zucchini och trattisar

Zucchini och trattisar i en italiensk smårätt

Jag är definitivt en mathoarder, på gränsen till prepper. Alltså skapligt skitdålig prepper eftersom jag förlitar mig på fungerande kyl och frys (alla seriösa preppers vet att strömmen är det första som försvinner när zombierna kommer). Jag har i alla

MAT

Kinesisk potatis med svenska smaker

Man har ju ätit några lunchbufféer med friterade degklumpar med räka i, sötsur sås och biff med burkbambu i brun sås. Svennekina. Den här rätten är svennekina on a whole new level! Tillagningssättet är kinesiskt (som sichuan stir fried potatoes),

MAT

Octomom, en drink för drömmar bort

Hade tänkt grilla idag men vädret var trist och då blev även jag det. Var väl en del tankar som hjälpte till också, en hemskt ledsam sak som hände på jobbet i veckan satte igång hjärnan på temat livet är

MAT
köttmacka

Köttmacka att dö för

Det har blivit förbaskat mycket vegetariskt och fegvego den sista tiden. Jag gillar ju det och älskar att utmana mig själv att få till köttfattig mat utan att kompromissa med smaker, men nu är det dags för kött – en

MAT

Gin Jenny

Somrig drink vid grillen så jag krånglar inte till det så värst. Grillar asiatiskt och då passar det väl med en japansk ton på det hela? Gin. Jenny heter min vansinnigt trevliga och roliga kollega. Igår skrev hon till mig,

PRAT
matjessill

Husmanskost i förändring

När jag matskrev för Mittmedia (i tidningen Helga, som är en helgtidning som delas ut till hälsingetidningarnas prenumeranter) så fick jag en dag ett mail som fick mig att fundera en hel del över husmanskost. Det var från en kvinna

MAT
Skål med salsa

Grön salsa av pumpafrön

Salsa behöver man lite då och då. Den här varianten är riktigt bra och ett jättefint krämigt alternativ till gräddfil eller guacamole. Perfekt att göra i ordning tidigare på kvällen om man vill kunna sitta i soffan i godan ro

MAT

Gråärter som förr

Då och då under min uppväxt har äldre släktingar, framför allt mamma och farmor, pratat om gråärter som man åt förr. Pelusker som mamma säger. Jag är väldigt fascinerad av det där, att lära mig om vad mina släktingar åt