Bläckfisk lagar jag lite då och då. Det var en av mina favoriter som liten och kärleken har bestått. Den här varianten blev fantastiskt god och var inte hälften så krånglig att laga som jag misstänker att det låter. En
Bläckfisk lagar jag lite då och då. Det var en av mina favoriter som liten och kärleken har bestått. Den här varianten blev fantastiskt god och var inte hälften så krånglig att laga som jag misstänker att det låter. En
När man inte är hungrig och inte orkar laga mat men ändå sugen på något… Det här är en löjligt enkel liten rätt med trevlig konsistens. Konsistenser kan vara svåra att beskriva med ord tycker jag. Det här rätten är
Handla en påse färska räkor och åk hem och ställ dig vid spisen i typ tio minuter – klart. Så enkelt är det här. Visst blir det lite kladdigt att skala dem, men det vägas upp av att det både
Jag sitter ibland med en jordglob, snurrar och sätter fingret på den. Sen bestämmer jag mig för att läsa på om maten från stället där mitt finger har hamnat. Det blir en massa surfande och läsande och det är aldrig
Det händer så ofta. Jag matgooglar i godan ro. Råkar på något intressant, ”jaha, pachamanca, peruansk jordugn?”. Jag söker vidare, läser mer och mer, hetsigare och hetsigare. JAG. MÅSTE. GÖRA. EN. PERUANSK. JORDUGN. NU. Sen börjar jag lista saker. Vad
Jag odlar chili och har haft en peruansk period under några år, både i kök och trädgård. Rocoto är en återkommande favorit. Den ser ut ungefär som en tomat, gul, orange, eller röd, och har tjockt fruktkött med fin smak
Rullen (eller saltrullen som den också kallas) brukar av många betraktas som en svår styckdetalj. Jag förstår hur de resonerar men jag håller inte med. Allt kött funkar inte till all mat och beroende på mörhet, smak och liknande så
Det här är en lustig rätt som jag aldrig hade kommit på tanken att tillaga om jag inte googlat gin fizz, råkat se en blå drink med te på himmelsärt, klickat mig vidare till fjärilsris, sett att ett tillbehör kunde
Idag kände jag mig fasligt tråkig. Orken är dålig efter att jag har varit både sängliggande och tom inneliggande en tid med en sällsynt ilsken och segdragen magsjuka. Läkarna mörkade men det var ju ebola så klart, det kände jag.
Det är mars. Ljuset har återvänt tillräckligt för att avslöja att vi alla är vinterfula. Ungarna behöver fortfarande brottas in i overaller innan de ska till skolan, när det inte är vab förstås. Jag vill bort. Två bra sätt att
Grunden i den här maten ligger i kryddmarinaden från det här receptet. Jag pratar inte mer om marinaden i den här bloggposten. Metoden här ett mycket trevligt sätt att laga kycklingvingar på och det funkar för en massa olika smaksättningar.
I högstadiet när jag kom hem från skolan var jag i regel dödshungrig. Varma mackor gjorda på en hel ost och en hel limpa, alla överblivna gäddfärsbullar från gårdagen eller vad jag nu hittade i skåpen. Ganska ofta blev det
Hej och välkomna till Yucatánhalvön. Häng med nu för det här är riktigt bra. Basen i maträtten är den mycket finstämda kryddan annatto. Se nedan för mer info. För tillagningen av laxen har jag inspirerats helt och hållet av det
Om du visste hur svårt det är att få en kycklingfot att knyta näven och peka med långfingret. Man får liksom knyta om den med ett snöre medan den är rå, och ändå vill det sig inget vidare för det
Hej, jag heter Anders och jag är dum i huvudet. För ett antal veckor sedan satt jag och fick för mig att jag var tvungen att skaffa fängelsematbrickor. Fan vet varför men jag gillar såna kom jag fram till. Jag
En sån där enkel sås som jag använder till snudd på allt, lägger till nån ingrediens ibland för att passa den mat jag lagat. Och så får den heta sås, salsa, chutney eller nåt annat beroende på vad den serveras