Search
Generic filters
Exact matches only
MAT

Rökbakad potatis

Kan jag ens kalla detta ett recept? Det är en tillagningsmetod, några självklara tillbehör. Men samtidigt, det är så makalöst enkelt och gott att jag bara måste sprida det! Potatisen bakas på grillen och får en rökig smak av spån.

MAT
gumbo

Gumbo

Det är vår och jag lagar en gryta. Det känns kanske inte så förbaskat rätt egentligen men det är skillnad på grytor och grytor. Pulled pork är också en gryta, chiligrytor funkar finfint på sommaren och vafan en paella är

MAT
baconlindad jalapeno

Baconlindad ostig jalapeno

Jävlar vad det är april just nu. 1°C, blåsigt och emellanåt flyger det lite snö. Igår satt jag ute och glodde på en vildsvinsåtel och kaminen i kojan hade slut på lampolja. Så förbaskat kallt var det så klart inte

PRAT

Ett gott namn

Jag är lite brydd över hur jag ska beskriva min mat. Att foton med allt vad det innebär av uppläggning, snyggporslin, ljussättning och irrelevant livsstilsrekvisita påverkar om nån ens klickar upp mina blogginlägg är väl ingen förvåning. Jag har tom

MAT
fläskmaki

Fläskmaki

Innan jag skriver något annat så tänker jag förekomma en fråga som kommer uppstå. ”Är inte fläskköttet i din fläskmaki åt helvete för rött?”. Nej det är det inte, jag har använt en väldigt liten filé från ett vildsvin och

PRAT

Påskmat vi känner för

Som julen fast med vårväder! Och utan stressen att hitta en massa julklappar och laga det perfekta julbordet. För visst är det väl så? Påsken är full av traditioner, men är ändå lättare och friare. Påskägg till ungarna är väl

PRAT

Hej husse, håll oss vid liv nu!

Jadu, Anders… Tack för en jättetrevlig middag i lördags! Jag anade att Bosse skulle ta med sig suveränt gott gå bort-vin, så jag tog med mig… nåt annat. Du ville ju veta mer om det där med insekter. Jag hoppas

MAT

Macka med paprikakryddad fläsksida och ajvar

Jag tänkte inte göra nån ordentlig middag idag, bara sno ihop en macka. Japp. Mjuksaftigt paprikarökigt fläsk med knaprig svål på surdegsbröd, len smakrik ajvar, rå lök och fetaost eller gräddig kajmak. Och så persilja på det. Kanske en sursalt

PRAT
insekter

Hörru Mia…

…nu har du skrivit så mycket om insektsmat på bloggen så jag börjar bli sugen på att komma igång själv med insektsodling. Som jag förstått det så är det svårt att köpa insekter eftersom Sverige har knepig lagstiftning kring att

MAT

Risvårt? Nej nej, rillettes!

Det är så lätt att tro att detta är mer avancerat än det är. Det ser så ut, små byttor med smakrik köttpastej och ett snyggt fettlager. Men i själva verket är det inga konstigheter alls med detta. Bara man

MAT

Grön ajvar på grillen

Jag räknar för det mesta med att jag kan lita på folk tills de visat nåt annat. För de flesta kan man ju lita på. Men ibland blir jag så himla besviken på en person att det blir svårt att