Search
Generic filters
Exact matches only
MAT

Kaveldun med misosmör

Du glömmer väl inte av kaveldun? Just nu är skotten på väg och perfekta att dra upp, skala och använda som grönsak. Skott, rötter, märg, kolvar, pollen och tom kaveldunshjärtan är riktiga delikatesser! Jag tog en kvällspromenad idag och plockade

MAT

Tonfisk med apelsin, rosmarin och chili

Ibland orkar jag verkligen inte laga mat. Igår var ibland. Alldeles för lite sömn i ryggen, en jobbig morgon med ungarna. Jag ville inte mycket annat än komma lätt undan men ändå kunna sitta i kvällssolen i trädgården och äta

PRAT

Vad ska du grilla i helgen?

Det blir finväder i helgen och det betyder att du bör grilla. Egentligen har du inget val, grillen ska tändas. Nu när vi fått reglerna klara för oss så är det dags att bestämma sig för vad som ska hamna

MAT
kinesisk torskrygg

Picknick med kinesisk torskrygg

Tanken var att vi skulle iväg och träna, hela familjen. Fru och barn på någon typ av familjepass, jag i gym på grund av att jag hellre dör än går på ledda träningspass med dra-åt-helvete-vad-dåligt-musik. Vi sket i träningen och

MAT

On the porch

Ett minne från när jag pluggade i Indiana är de slöa sommardagarna on the porch, den stora farstubron framtill på det vita huset. Inte just vårt hus, hemma hos folk. Ibland ett par gungstolar, utsikt över de enorma majsfälten. Alltid

MAT

Taquitos med krabba

Taquitos är majstortillas med fyllning inrullad som sedan friteras. Om de istället görs av vetetortillas kallas de flautas. Oavsett är det gott. Här gör jag en variant på krabba. Det går att använda färsk krabba, fryst krabbkött eller tom burkkrabba.

MAT

Salsa verde med avokado

Är det guacamole? Är det salsa verde? Nej, det är både och! Det här är en alldeles perfekt liten salsa till… tja, allt. Avokadon mildrar hettan från salsan. Vill du så kan du öka på bettet med extra chili, men

MAT
grillad högrev

Grillad högrev på italienska

Vilken otrolig grillhelg ändå! I förrgår var det vietnamesiska kycklingvingar som låg på grillen och allt var helt fantastiskt. Igår snurrade jag högrev på min rotogrill och det är vad jag tänkte babbla om idag. Rotogrill Jag har skrivit om

MAT

Hortopita, grekisk paj med örter

Den här tiden på året är det bara att ge sig ut och beta, i trädgård och i skog och mark! Perfekt tid att göra en enkel grekisk paj av alla dessa örter och blad, en sån där paj som

MAT
vietnamesiska kycklingvingar

Vietnamesiska kycklingvingar på grillen

Nu jävlar go’vänner har här grillats. På grillen igår låg det kycklingvingar vilket redan från början är den bästa delen på kycklingen. Lägger man där till att de är grillade, krispiga, klibbiga och smakar paradis så börjar vi närma oss

MAT

Grillad salsa verde

Salsa verde, den mexikanska varianten, är så himla användbar! Perfekt till frukost, som dipp, som bas i en massa mexikanska rätter… Min favorit är den grillade. Jag brukar passa på att laga den när jag ändå är igång och grillar

MAT

Antgin, GT med smak av skog

Helt otroligt så svårt det är att hitta myror när man letar efter dem! Tveklöst är den där insektsapokalypsen här, utan hänsyn till att jag vill göra en GT med smak av skog. Jag hittade på riktigt fler blå ballonger