Search
Generic filters
Exact matches only

Gott nytt kinesiskt år!

0
Delningar
PRAT

Gott nytt kinesiskt år!

kinesiskt nyår

Allt är lite blekt den här tiden på året, inte minst under en pandemi. Vi behöver ursäkter att fira. Varför inte fira att vi går in i oxens år? Ja, det är dags för kinesiskt nyår den 12 februari!

Vad behövs för en kinesisk fest, om än pandemiliten? Först och främst mat. Vi lägger tyngden på kött och fisk eftersom det är fest och överflöd som gäller. Nedan ger vi förslag på några passande rätter, men sen finns hela samlingssidan med alla våra kinesiska recept att botanisera bland. (Eller så kan man ju faktiskt plocka upp maten från en bra restaurang.)

Eftersom det är svårt att dra ihop större fester nu kan man göra som i Kina och låta festligheterna pågå under ett par veckor. Så hinner man beta av en jäkla massa kinesisk festmat utan löjliga tolv rätter till två personer på en kväll.

Gott nytt kinesiskt nyår!

/Mia och Anders