Search
Generic filters
Exact matches only

Påskmat, vår, hopp!

0
Delningar
PRAT

Påskmat, vår, hopp!

Hur känns påsken? Lite som julen fast med vårväder. Och utan stress. Utöver biten om Jesu lidande och uppståndelsen efter hans död (Anders har tidigare avhandlat den sista måltiden) så handlar påsken i Sverige mycket om att våren är på ingång. Det blir ljusare, de första blommorna. Liv, hopp! Kanske vad vi alla behöver lite extra av nu?

Påsken är ett tillfälle att äta gott, men utan att vara slav under tvingande traditioner. Möjligen är det bökigt om man inte äter ägg men annars är det bara att välja och tolka fritt bland traditionella smörgårdsbordsrätter, lamm, vårprimörer, fisk, godis, kyckling och släktens favoriter. En del måste ha påsktårta, andra ägghalvor, gravad lax eller vad det nu må vara. Men man behöver liksom inte ha allt, knappt ens nåt om det är så man vill ha det. Och det kan ändå kännas som påsk!

Med det sagt, nog är det värt att ta tillfället att göra nånting extra? Här nedan hittar ni en massa recepttips på saker som är nånting extra, och som passar bra på påskbordet. Eller utanför det.

/Mia och Anders