Search
Generic filters
Exact matches only

Vi firar in tigerns år!

0
Delningar
PRAT

Vi firar in tigerns år!

Host host krax och gnäll. Nä hörni, vi behöver nånting som piggar upp! Varför inte fira att vi går in i tigerns år? Ja, det är dags för kinesiskt nyår den 1 februari!

Men vi får ju knappt träffa folk? Visst, men vi kan åtminstone tröstäta en massa god mat och dricka risvin! Nedan ger vi förslag på några passande rätter, men sen finns hela samlingssidan med alla våra kinesiska recept att botanisera bland. Eller så kan man ju faktiskt plocka upp maten från en bra restaurang som man vill ska finnas kvar när restriktionerna lättas.

Eftersom det är alldeles hopplöst att dra ihop större fester nu kan man göra som i Kina och låta infirandet av tigerns år pågå under ett par veckor. Då hinner man beta av en väldig massa kinesisk festmat även fast man inte är så många.

Din Vinguide skrev lite om kinesiskt nyår förra året och det är väl värt att läsa.

Gott nytt kinesiskt nyår!

/Mia och Anders