Search
Generic filters
Exact matches only

Dags för grönbete!

0
Delningar
PRAT

Dags för grönbete!

Nyplockade grönsaker i en bunke. Underlaget är regnvått.

Den här vintern var inte så snöigt vintrig men ganska tung. Förra året var inte det lättaste. För många dödsfall och sjukdom i min närhet och en massa jobb på det, så jag gick inte in i vinterhalvåret med tillräcklig lagrad energi tror jag. Därför är jag så redo nu för grönbete, allt det varma ljusa gröna som väller fram. Även om det alldeles just nu är ett rejält oväder som precis dundrat in. Men det är ett mysigt dramatiskt oväder, inte bara gråtråk!

Och både jag och Anders har samlat på oss en massa gott som ska bloggas, men tills vi lyckats få tummen ur röven (snart, lovar!) så kommer här en del tips på vårmat vi bloggat tidigare. Vildplockade primörer, tidiga trädgårdsfynd och så grillat så klart.

Special mention till maskrosor. Det är jättegott på alla möjliga vis, faktiskt! Och det är dags nu. Jag skrev det här superenkla receptet på stekta maskrosknoppar i maj 2020 så det här är ingen nyhet utan en omtänksam påminnelse. (Och en sur pik till dig Tinah, du som publicerar mina bilder och texter under eget namn) Och för några år sen hade vi en gästbloggare som delade med sig av sitt recept på maskrosvin. Väldigt kul vårpyssel!

Och så delar vi ett gammalt favvorecept på rökt igelkott till Valborg! Plus några marinader, ett par korvrecept, lite annat. Och några blommiga drinkar också. Skål för våren!

/Mia