Search
Generic filters
Exact matches only

Dags att fira in kaninens år!

0
Delningar
PRAT

Dags att fira in kaninens år!

Fira kaninens år

Söndag den 22 januari är det dags. Vi går över i kaninens år! Tydligen representerar den hopp (så klart!), tur och framgång. Och det kan vi väl behöva?

Ja jo, vi bor i Sverige och så. Man kan använda det här som en ursäkt att dra ihop en stor jäkla fest! Eller att göra som i Kina och låta infirandet av kaninens år pågå under ett par veckor och mala i sig en massa god mat med vänner och familj lite mer lågintensivt. Din Vinguide skrev om kinesiskt nyår härom året och det är väl värt att läsa och inspireras av.

Här föreslår vi några rätter som vi tycker passar tillfället. Dumplings t ex som är ett måste! Sen finns hela samlingssidan med alla våra kinesiska recept att botanisera bland också. Eller så kan man ju faktiskt gå till en bra restaurang. Surfers i Stockholm t ex vore ju en dröm! Och dryck behövs också. Tack vare Ludvig Sääf som syns på bilden går det att få tag på både baijiu och kinesiskt risvin i Sverige.

Gott nytt kinesiskt nyår!

/Mia och Anders