Search
Generic filters
Exact matches only

Påskmat i pandemitider

0
Delningar
PRAT

Påskmat i pandemitider

Om det är nån gång livet verkligen behöver extra firande så är det väl under en pandemi? Det är skit nu på en massa vis. Det är så mycket av det bra i livet som är satt på paus.

Folk är sjuka, andra sitter i karantän och kan inte fira tillsammans med släkten som vanligt. Mormor kanske sitter ensam i en liten lägenhet i en annan del av landet, ungarna missar den vanliga påskäggsjakten… Och så oron på det. Och inte ens påskmat, en stor bit av firandet, är heller lika självklart lätt att få till som vanligt.

Men vad gör man? Man gör det bästa av läget, vilket läget nu än är! Påsken handlar trots allt om hopp. Så istället för att ta bort ännu mer av de bra sakerna kanske det är viktigare än nånsin att ta chansen att fira lite extra och låta pandemin stå i bakgrunden en stund. Om så bara för en påsklunch.

Vi gör som vanligt (himmel så bra det känns med vanligt helt plötsligt!), listar våra favoriter bland traditionell påskmat och fyller på med lite annat gott som guldkant. Med önskan om att vi alla får en riktigt fin påsk.

/Mia och Anders