Search
Generic filters
Exact matches only

Tips på goda grönsaker i vardagen

0
Delningar
PRAT

Tips på goda grönsaker i vardagen

grönsaksfat

Det är då ett väldigt tjat överallt nu om att ”jag borde äta mer grönsaker men…”. Jag är en varm anhängare av matfilosofin att äta mer av goda saker istället för trist späkning och uteslutandet av det ena och andra. Så det låter väl som en hemskt bra idé, ät mer goda grönsaker!

Men vad saknas då, idéer och tid? Jag tänkte föreslå några rätter som kanske kan pigga upp vardagsmaten. Enkla lagade rätter, vardagssallader, tillbehör som räcker under flera dagar. Och jag har tagit med några dippsåser också, inte för att de är så grönsakiga men för att en god dipp är ett svinbra sätt att tugga i sig ett helt grönsaksfat!

Dipp, gott sätt att tugga i sig en massa grönisar

Jag tror egentligen mitt bästa tips är att släppa sargen. Släpp de där förbannade trista gurka-tomat-kanske lite ruccola! Vem blir glad av en naken likstel tomatklyfta mitt i vintern?

Bara köp nåt nytt, köp sånt som är i säsong! Skit i avokadon, den är fasen alltid antingen hård som kålrot eller rutten, och köp istället goda frysta grönsaker som är lätta att ha hemma. Besök en orientbutik och kolla in grönsaksdisken och knippena med kryddörter. Och ärligt talat, gör nåt roligare än råkost på vintern. Om så bara lite stekta grönisar på en macka, eller lättkokta med en klick smör, lite frysdill och några droppar citron.

En macka med nån röra och stekta grönsaker

Nedan finns ett urval av bra rätter från kategorierna Växter och Sallad, sånt som passar bra under vinterhalvåret. Hoppas det här kan vara till hjälp och inspiration.

/Mia

Tips på goda grönsaker i vardagen